Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Dool – Secrets Of The Moon – Caronte

Sinds 2015 overrompelt DOOL de Europese podia. De Rotterdamse doomband, ontstaan na het ter ziele gaan van The Devil’s Blood en Elle Bandita, wist in korte tijd veel indruk te maken met hun zielzoekende tracks op debuutalbum ‘Here Now, There Then’. Met interessante en melodieuze riffs en emotionele vocals en invloeden van occulte rock, new-wave en postrock kan de muziek van het vijftal genre-overstijgend genoemd worden, maar ondanks de zware thema’s blijft het toegankelijk. Mede door deze bijzondere combi stond de band door de jaren heen al op de nodige festivals, variërend van Wacken Open Air en Graspop tot Lowlands en Wave Gotik Treffen. In 2020 verscheen ‘Summerland’, het tweede album van DOOL waarmee de band onder meer op het hoofdpodium van het gerenommeerde Roadburn Festival zou staan. Helaas gooide COVID-19 roet in het eten, maar dat weerhoudt DOOL er niet van om in 2021 op toer te gaan met Secrets Of The Moon.

De Duitsers van Secrets Of The Moon brachten in 2020 hun zevende album ‘Black House’ uit. Opnieuw een parel in de geschiedenis van de sinistere rockband uit Osnabrück, die al sinds 1995 actief is. Hoewel de band, met verwijzingen naar bands als Fields Of The Nephilim, Tiamat en Emperium, zich relatief gezien in een heel ander muzikaal spectrum begeeft dan DOOL, is de combinatie deze avond niet onlogisch. Ook Secrets Of The Moon laat in zijn zware geluid emoties en catchy-ness de vrije loop.

Verder speelt ook de Italiaanse band Caronte deze avond. Kortom: een perfect avondvullend programma voor de niet zo tere zieltjes dus.

Date

Feb 18 2022

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Paradiso Noord (Tolhuistuin)
Amsterdam
REGISTER
QR Code