Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Black Orchid Empire – Palmist

Submit Fest, The Shape of Punk To Come & Baroeg bundelen de krachten en presenteren in V11 één van de rising stars binnen het alternatieve rock/progressieve metal genre: Black Orchid Empire!

 BLACK ORCHID EMPIRE

Black Orchid Empire uit de UK creëert nummers waarin de band moeiteloos van een intense, mooie melodische rocksound overgaat op progressieve, heavy en technische in-your-face riffs. De technische, complexe grooves en gigantische meezing refreinen zorgen er voor dat de fan base van deze opkomende band flink aan het groeien is. Debuut album ‘Archetype’ werd goed ontvangen, waarmee ze ook bij Long Branch Records op de radar kwamen en daar opvolger ‘Yugen’ uitbrachten. Nieuwe tracks als “Death From Above” en “Evergreen” staan als een huis en beloven alvast veel voor het nieuwe album ‘Semaphore’, dat in juni uitgebracht zal worden.

Black Orchid Empire is een meedogenloos hechte liveband en heeft een ijzersterke live reputatie opgebouwd. De band heeft getoerd met o.a. Skunk Anansie, Hed PE, INME en festivals als Download Festival en Camden Rocks gespeeld. Dit wil je niet missen, dus pak je kans om de band nog in een intieme setting in V11 te zien!

“Beautiful melodies coupled with tear-your-face-off riffs. Bright fresh new stars” aldus Skin van Skunk Anansie over Black Orchid Empire!

 PALMIST

De energieke alt-rock/pop-punkers van Palmist zijn de support tijdens tour van Black Orchid Empire. De band bracht begin 2020 een nieuwe EP uit, getiteld ‘Fake Smiles’, hebben op het nummer “Wildfire” met Griffin Dickinson van Shvpes samen gewerkt en zijn o.a. al door Kerrang! opgepikt. Na eerder getourd te hebben met bands als Shvpes en Blood Youth, komt de band nu met Black Orchid Empire mee naar Europa!

Date

Sep 26 2021

Time

21:00

More Info

Read More

Location

V11
Rotterdam
REGISTER
QR Code