Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Big Ass Metal Fest # 31: Lovell’s Blade – Burning – Order of the Emperor

Big Ass Metal Fest #31 staat in het teken van Nederlandse hardrock en heavy metal. Met headliner Lovell’s Blade, de Rotterdamse hardrockers van Order of the Emperor en het uit Groningen afkomstige Burning staat er een line-up waar je als liefhebber de vingers bij aflikt. Big Ass Metal Fest #31 staat gepland voor zaterdag 23 november in Db’s Utrecht.

Hoofdprogramma van de avond is de Nederlandse hardrock band Lovell’s Blade. Lovell’s Blade ontstond nadat zanger Pete Lovell de Nederlandse heavy metal band Picture verliet. In zijn kielzog vertrokken de gitaristen Andre Wullems en Mike Ferguson en in 2017 bracht de band de debuutplaat ‘Stone Cold Steel’. Lovell’s Blade brengt lekkere, stevige hardrock en creëerde al snel een flinke fan schare. In 2019 bracht de band met ‘The Nightmare Begins’ de goed ontvangen opvolger en in Db’s zal de band een stevig staaltje hardrock laten horen.

Het Groningse Burning bestaat sinds 2013 en bracht in 2016 het debuut album ‘Nightmares’. De band brengt heavy metal met een flinke knipoog naar de NWOBHM periode. Vorig jaar verscheen de EP ‘The P.I.D. Files’ waarmee de band uit Stadskanaal eens te meer blijk gaf lekkere en pakkende nummers te kunnen schrijven. Met nummers als ‘On the Run’ en ‘Buried’ zal Burning Db’s inpakken.

Het Rotterdamse Order of the Emperor timmert sinds 2016 aan de weg. De band is geïnspireerd door bands als Judas Priest, Black Sabbath and Thin Lizzy en brengt lekkere stevige hardrock songs. In 2017 bracht de band het debuut album ‘Behold’, een album dat groots werd opgepakt en heerlijk meeslepende nummers bevat. Wanneer je de band nog niet eerder live aan de gang hebt gezien is dit jouw kans!

Date

Nov 23 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

dB's
Utrecht
REGISTER
QR Code