Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Anvil – Harsh – Ramayan Lead Blues

Tijdens hun ’Legal At Last Tour’ keren de Heavy metal legendes van Anvil terug naar Europa. Ze treden op 1 Maart op bij Willem Twee poppodium! Ze nemen nog een Special Guest mee ook!

De kiem van Anvil werd in april 1973 in Toronto gezaaid, toen Steve Kudlow en Robb Reiner samen muziek begonnen te maken. In 1978, toen Dave Allison en Ian Dickson zich bij het duo hadden gevoegd, ontstond de band LIPS, waaruit later Anvil voort zou komen. Drie jaar later brachten ze in eigen beheer het album Hard ‘N Heavy uit. Kort daarna tekenden ze een contract met Attic en werd de naam van de band veranderd in Anvil. Begin 2009 verscheen Anvil! The Story of Anvil. De film ontving lovende kritieken en werd een doorslaand succes. Het bezorgde Anvil alsnog de erkenning waar het ruim 30 jaar voor had geknokt. De band trad in de zomer van 2009 op als voorprogramma van AC/DC in diverse Amerikaanse arena’s en op diverse grote festivals, waaronder Rocklahoma in de Verenigde Staten en Download in Engeland.

Harsh
De naam van een band is nog nooit zo accuraat geweest, ‘Harsh’.

De duizelingwekkende geuren van een Jack Daniels fles die tegen de versterker aangeleund staat, de verkleurde Gibsons, de luipaardleggings: Deze hectische schilderachtige passie kom je allemaal tegen bij deze typische glamrock band uit Parijs gevormd door twintigjarigen.
Hun invloeden?
De oude vinyls, versleten en gebalsemd met een geur van een bier van Van Halen, Guns N ‘Roses, Bon Jovi, Motley Crue … Al deze referenties die de band hebben gevormd tot een orkaan, die ons terugbrengt rechtstreeks naar de gouden eeuw van de jaren 80.

Support door:

Ramayan Lead Blues

Date

Mar 01 2020

Time

16:00

More Info

Read More

Location

Willem Twee
Den Bosch
REGISTER
QR Code