Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Euphoria Station – The Reverie Suite
Eigen Beheer
Release datum: 17 september 2019
Tekst: Wim Rueter – 19 oktober 2019
“Er wordt amper een harde muzikale noot gekraakt. Helaas worden er hier en daar zowel vocaal als muzikaal wel regelmatig valse noten gekraakt.”

Euphoria Station heeft als ruggengraat het echtpaar Saskia (zang) en Hoyt (gitaar) Binder. Beiden vonden elkaar niet alleen in de liefde maar ook in hun voorliefde voor jaren zestig en zeventig muziek, en dan vooral de progressieve rock. ‘The Reverie Suite’ is een concept album geworden waarbij het leven van Saskia Binder centraal staat. Dit is het tweede album van het echtpaar sinds de oprichting in 2015. Op het twaalf nummers tellende album is er ondersteuning van The American Daydream Revival Orchestra (strijkers, fluiten en harmonica). De nummers hebben allen een native American tintje, niet vreemd aangezien dit ook de achtergrond is van Saskia Binder. Ook in de percussie is dit regelmatig terug te horen.

Toch vraag ik mij af hoe dit album het bureau van onze hoog geachte hoofdredacteur heeft kunnen bereiken? Eigenlijk hoort dit soort easy listening niet thuis in de digitale krochten van ons geliefde Arrow Lords Of Metal. Er wordt namelijk amper een harde muzikale noot gekraakt. Helaas worden er hier en daar zowel vocaal als muzikaal dan wel weer regelmatig valse noten gekraakt. Een non rock of metal album kan natuurlijk best een aangename luisterervaring opleveren maar ‘The Reverie Suite’ doet dat in mijn optiek helaas niet. Het songmateriaal is te ééndimensionaal, onsamenhangend en wordt afgetopt met de matige vocale acrobatiek van mevrouw Binder. Ik wens het echtpaar veel geluk, plezier en wijsheid voor de toekomst, maar ik ga hier verder met waar het bij ons echt om gaat: een potje stevige hardrock.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.