Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Eluveitie – Live At Masters Of Rock
Nuclear Blast
Release datum: 01 november 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 26 oktober 2019
“Eluveitie is een live band bij uitstek en mede daarom is deze live registratie wederom een uitstekend document voor de fans, een bewijs dat de band zichzelf telkens opnieuw kan uitvinden.”
9/10

Meer dan vijftien jaar is Eluveitie onze trouwe leverancier van Keltische/Helvetische historie. De originele mix van rigoureuze death metal met gracieuze folkloristische elementen heeft hen tot één van de belangrijkste bands in het folk/pagan metalgenre gemaakt. In die tijd bracht de Zwitserse band rond Chrigel Glanzmann acht studioalbums uit. Bovendien is ‘Live At Masters Of Rock’ hun vierde live album.

Het in Tsjechië vereeuwigde kleinood van maar liefst 75 minuten is echter het eerste live album in de nieuwe bezetting die ook het meest recente album ‘Ategnatos’ (2019) creëerde. Uiteraard is dat laatste album vertegenwoordigd met heel wat nummers in de setlist. Zoals steeds weet het uitgebreide, kleurrijke gezelschap een prima keuze te maken tussen oud en nieuw werk. Hits als ‘The Call Of The Mountains’ en ‘A Rose For Epona’ hebben zelfs aanstekelijke refreinen die zo in een popband zouden kunnen gedijen. En natuurlijk wordt er afgesloten met ‘Inis Mona’ uit het doorbraakalbum ‘Slania’ (2008). Eluveitie is een live band bij uitstek en mede daarom is deze live registratie wederom een uitstekend document voor de fans, een bewijs dat de band zichzelf telkens opnieuw kan uitvinden. In november is Eluveitie weer live in onze contreien te zien, samen met Lacuna Coil en Infected Rain. Verschillende shows zijn al uitverkocht, dus wacht niet te lang met het kopen van tickets!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.