Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
VA Rocks – I Love VA Rocks
Metalville
Release datum: 18 oktober 2019
Tekst: Koen Bakker – 26 oktober 2019
“Bij VA Rocks staan eenvoudige driekwartsmaten, simpele drie akkoorden riffjes en zoetgevooisde driestemmige zang hoog in het vaandel.”
6/10

Als je, net als ik, al dik 40 jaar naar hardrock, metal en punk luistert en ook al een behoorlijke tijd meeloopt achter de schermen van de muziek business hoef je soms niet eens de moeite te doen om het cellofaantje van een CD af te peuteren om te weten wat voor vlees je in de kuip hebt, louter op basis van de CD hoes en de biografie. Ik heb het toch gedaan om deze recensie te kunnen schrijven, maar ik moet zeggen dat ik er met mijn aanvankelijke gedachten niet ver naast zat toen ik ‘I Love VA Rocks’ op zette. Steekwoorden die van te voren in mij opdoemden: simpel, Joan Jet, AC/DC, hardrock / punk.

VA Rocks bestaat een stel rockende meiden uit Zweden die hun inspiratie vinden bij AC/DC, The Runaways, Ramones en Girlschool. En plak daar maar gerust een naam als The Donnas bij. Bij VA Rocks staan eenvoudige driekwartsmaten, simpele drie akkoorden riffjes en zoetgevooisde driestemmige zang hoog in het vaandel. Het heeft allemaal niet zoveel om het lijf wat dit trio te berde brengt, maar het zou zomaar kunnen dat ze t.z.t. in Zweden de grote arena’s gaan vullen. In ons land vind je dergelijke groepen in elke oefenruimte en die staan elk weekend in leuke cafétjes te spelen, dus alhier we zitten niet echt op groepen als VA Rocks te wachten.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.