Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bask – III
Season Of Mist
Release datum: 08 november 2019
Tekst: Bart Meijer – 26 oktober 2019
“Een stevige maar ingetogen achtergrond wordt gebruikt om elementen van onder andere folk en psychedelische rock naar voren te brengen.”
8/10

De nieuwe en derde langspeler van het Amerikaanse Bask zal je speakers niet tot puin reduceren met scheurende gitaren en ronkende bas, maar je moet wel een hele koele kikker zijn als dit je onbewogen laat. Na ‘American Hollow’ (2014) en ‘Ramble Beyond’ (2017) presenteert de band ‘III’, een album geïnspireerd door mythologie en folklore.

Het gaat wel een stuk dieper dan de oppervlakte doet vermoeden: Bask zet een zevental sfeervolle composities neer waarin een stevige maar ingetogen achtergrond wordt gebruikt om elementen van onder andere folk en psychedelische rock naar voren te brengen. Enige dissonantien zorgen hier en daar voor een donker randje en het heldere stemgeluid van Zeb Camp bindt het geheel samen. Zonder te veel poespas weet Bask interessante verhalen te schetsen door dan weer heel rustig uit de hoek te komen en dan weer in een tempoversnelling te schieten. Toch blijft er altijd een aura van kalmte over het geheel hangen. Fans van All Them Wizards of Crypt Trip zullen dit zeker weten te waarderen.

Dit zijn oprechte, hele mooie liedjes, nummers waarbij je onbezorgd je ogen kunt sluiten en je mee kunt laten voeren door de sonische, rustgevende golven die zorgvuldig voor je uit worden gelegd. De gitaarmelodieën nemen je bij de hand en laten je allerlei zijwegen en obscure paden zien, waardoor je verbeelding op volle toeren zal gaan draaien.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.