Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Eerste namen bevestigd voor Pinkpop 2023

Fans uitgenodigd hun 3 GOUDEN TIPS aan festival door te geven

07-10-2022

Het wereldwijde popicoon P!NK is bevestigd als eerste headliner die afreist naar Limburg voor de 52e editie van Pinkpop. Pinkpop 2023 vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 op Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop voor Pinkpop start zaterdag 26 november a.s. om 10:00 uur via Ticketmaster.
 

P!NK is terug! Vandaag heeft P!NK een Europese tour aangekondigd voor volgende zomer: het P!NK Summer Carnival 2023, waarbij ze haar immens krachtige stem en dito live show terug naar Nederland brengt. Het is het eerste optreden van P!NK sinds de uitverkochte Beautiful Trauma World Tour in 2019, toen de Amerikaanse zangeres een concert gaf in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en ook op het Malieveld in Den Haag. De shows, waarbij P!NK’s publiek werd verbluft met een ervaring om nooit te vergeten, werden zeer lovend ontvangen door critici. P!NK trad in 2010 ook op op Pinkpop, voor een volgepakt Noord-Podium. Dit jaar is zij afsluiter van de Pinkpop vrijdag. Over haar aankomende tour zegt P!NK: “It’s been a long three years and I’ve missed live music so so much…. So it’s finally time! I am so excited to get back to the UK and Europe to sing, cry, sweat and make new memories with my friends. It’s going to be magical!

Bekend om haar adembenemende liveshows met een enorme productie en samen met haar talent van wereldformaat, belooft P!NK’s Summer Carnival 2023 opnieuw een indrukwekkende mijlpaal te worden in haar fenomenale carrière en een onvergetelijke live ervaring voor haar fans. Eind jaren ’90 ontwikkelde P!NK razendsnel haar eigen identiteit, waarmee ze pop, powerhouse en vocalen met een rockinvloed omzette in een winnende combinatie die haar al decennialang in de top 10 hitlijsten houdt. Met een reeks aan nummer één singles en wereldwijd miljoenen verkochte albums en tickets is P!NK één van de meest commercieel succesvolle popartiesten ter wereld.

P!NK heeft acht studioalbums uitgebracht, één greatest hits album, één live album en heeft meer dan 60 miljoen albums en meer dan 75 miljoen singles verkocht. De zangeres heeft drie Grammy Awards gewonnen (21 nominaties), één Daytime Emmy Award, zeven Billboard Music Awards, zeven MTV Video Music Awards (inclusief de 2017 Michael Jackson Vanguard Award), twee MTV Europe Awards, twee People’s Choice Awards en ze is de ontvanger van The Brits Outstanding Contribution To Music Award in 2019 (waarmee ze de eerste internationale artiest was met deze eer). In 2019 ontving ze daarnaast haar eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. Haar meest recente prestatie is dat zij in 2020 Billboard Music Award’s Icon Recipient werd.

Afgelopen april werd bekendgemaakt dat alt-pop band MADOUX Pinkpop 2023 opent. Tijdens de uitreiking van de Limburgse Popprijzen werden Lotte Slangen en haar band, winnaar in de categorie ‘De Belofte’, verrast met het nieuws. Met ‘Dark and Dreamy Alt-Pop’ staat de singer-songwriter met band vrijdag 16 juni op het Pinkpop podium. In 2021 werd de eerste single ‘runner’ uitgebracht en datzelfde jaar bracht MADOUX hun debuut EP ‘Leave Me Behind’ én vier singles uit. 

Traditiegetrouw wordt ook voor Pinkpop 2023 gezocht naar de Gouden Tip. Hiermee kunnen Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en het programma deels bepalen. Vanaf vandaag tot en met 31 oktober kunnen fans drie acts opgeven waarvan zij vinden dat het een plaats op Pinkpop verdient. De Gouden Tip is voor de organisatie al jaren een uitstekend middel om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop. Tevens maken deelnemers kans op de eerste tickets voor het festival.

De reguliere kaartverkoop voor Pinkpop 2023 start zaterdag 26 november om 10:00 uur. Het enige officiële verkoopkanaal is Ticketmaster. Reguliere kaarten zijn niet eerder te koop dan zaterdag 26 november 10:00 uur. De bezoekers die in 2020 en 2021 hun kaarten hebben gehouden voor de verplaatste 51e editie van het festival krijgen zoals beloofd voorrang op de reguliere kaartverkoop. Daarover krijgen zij nog bericht. Ticketprijzen worden later bekendgemaakt.

Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. In 2019 vierde Pinkpop daar haar 50e verjaardag. De 52e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023.

Social media