Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
East Temple Avenue – Both Sides Of Midnight
AOR Heaven
Release datum: 27 november 2020
“Ik ben benieuw wat er gebeurt als deze mannen ooit daadwerkelijk bijeen kunnen komen om aan het componeren te slaan.”
8.4/10
Wim Rueter I 19 november 2020

Darren Phillips is een Australische gitarist en songwriter. In zijn thuisland was hij ook als radiopresentator actief waarin melodieuze rock centraal stond. In deze periode maakte Phillips kennis met vele muzikanten. Deze contacten resulteerden in zijn eerste album onder de naam The Darren Phillips Project in 2018.

Ondertussen is de bandnaam omgedoopt in East Temple Avenue en vinden we naast Phillips op gitaar ook Dennis Butabi Borg (Cruzh), leadgitarist Philip Lindstrand (Find Me, Arkado), Herman Furin (Work Of Art) op drums terug. De meest bekende naam vinden we achter de microfoon terug in de persoon van Robbie LeBlanc (Find Me, Blanc Faces). Ook voor East Temple Avenue is internet een zegen. Sterker nog; de band was er mogelijk nooit gekomen. Alle betrokkenen leverden hun bijdrage via de digitale snelweg aan bij Phillips. Samen met Dan Skeed werden de bijdrages samengebracht en van een prima productie voorzien. De tien nummers op ‘Both Sides Of Midnight’ zitten compositorisch prima in elkaar. Goede voorbeelden hiervan zijn de stevige opener ‘Mountain’ of de mooie ballad ‘My Last Breath’. In alle nummers trekt LeBlanc met zijn sterke vocalen het grootste deel van de aandacht. Maar aan alles hoor je terug dat de overige bandleden ervaren musici zijn. Na het beluisteren van een pareltje als ‘Everything’ ben je vast en zeker overtuigd.

Deze Zweeds/Australische/Amerikaanse internetband levert met ‘Two Sides Of Midnight’ een mooi en indrukwekkend debuut af. Elkaar face to face ontmoeten moet nog steeds plaatsvinden op moment van schrijven. Ik ben benieuw wat er gebeurt als deze mannen ooit daadwerkelijk bijeen kunnen komen om aan het componeren te slaan.