Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dragonlore – Lucifer’s Descent
Iron Shield Records
Release datum:  17 januari 2020
Tekst: Henk Biesterveld – 06 januari 2020
“‘Zeker een band met potentie dit Dragonlore, maar dan zal op een volgend album zowel zang en sound een stuk beter moeten zijn.”
6.5/10

Dragonlore brengt met ‘Lucifer’s Descent’ hun debuutalbum uit en naar eigen zeggen wordt de luisteraar vanaf de eerste noot getransporteerd naar een magische wereld met fantastische verhalen over kracht en geloof. Dit ondersteund door heavy metal zoals de Heavy Metal Goden dit al jaren doen. Nou, kom maar op zeg ik!

Helaas valt het album na deze beloftes toch wat tegen. Niet omdat Dragonlore slechte muziek maakt maar meer omdat de band niet over een geweldige zanger beschikt. Joe Lawson klinkt in de lage regionen prima maar zodra hij de hoge noten opzoekt gaat het behoorlijk wringen. Aangezien hij vaak de hoogte in gaat met zijn stem gaat dit op den duur behoorlijk irriteren. Jammer, want er wordt wel degelijk goed gemusiceerd. Luister maar eens naar het slepende ‘Hand Of The Gypsy’ bijvoorbeeld. Het album klinkt ook wat overstuurd en het lijkt of er iets in de mix of tijdens mastering niet helemaal goed is gegaan. Zeker een band met potentie dit Dragonlore, maar dan zal op een volgend album zowel zang en sound een stuk beter moeten zijn.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.