Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Draghkar – At The Crossroads Of Infinity
Unspeakable Axe Records
Release datum: 27 juli 2020
“Die smeltkroes van stijlen en invloeden geven Draghkar een bijzonder karakter.”
8/10
Pim Blankenstein I 26 juli 2020

Draghkar is het geesteskind van Brandon Corsair die de band in 2016 oprichtte om zich vooral bezig te houden met death metal die vooral geïnspireerd was door de oude Finse scene. Er verschenen een aantal demo’s en EP’s, maar het bijeen houden van een solide line-up was een groot probleem. Toch lijkt hij nu een goede line-up te hebben waarin we onder andere vocalist Daniel Butler (Acephalix, Vastum) en gitarist Kelly Shane Kuciemba (Drawn and Quartered, Plague Bearer) als bekendste leden vinden. Met deze line-up nam Corsair het debuut ‘At The Crossroads Of Infinity’ op. Muzikaal gezien is het nog steeds death metal, maar wel in een andere stijl dan op het eerdere werk.

In een recent interview met Corsair noemde hij de volgende belangrijkste invloeden: Demigod, Manilla Road, Mercyful Fate, Trouble, Mortuary Drape, Iron Maiden, Eucharist, Molested en Cartilage. Dat is een gevarieerd gezelschap, maar het getrainde oor hoort het wel terug. Bands die hij in dit lijstje niet noemt maar die je ook zeker terug hoort (en waaraan hij in het interview ook refereerde) zijn Griekse bands als Horrified of het oude Septic Flesh. En juist die mediterrane sound hoor je ook terug. Dat basgeluid en de gespeelde lijnen klinken bijvoorbeeld erg Grieks. De melodieën hebben dan vaak weer dat typisch Scandinavische over zich. Die smeltkroes van stijlen en invloeden geven Draghkar een bijzonder karakter.

Je moet dit album met zes songs in 35 minuten even wat tijd gunnen, maar zodra het kwartje valt… Het is een mooie duik in het verleden die via een tijdmachine in het hier en nu landt. Deze stijl hoor je tegenwoordig niet vaak en alleen daarom al verdient Draghkar de aandacht.