Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Disminded – Beheading The Snake
STF-Records
Release datum: 13 maart 2020
Tekst: Dennis van ‘t Hoofd- 05 april 2020
“Disminded speelt logge death metal met wat thrash metal invloeden en probeert er op Six Feet Under achtige manier de nodige grooves en melodieën in te verwerken en alhoewel dat bij tijd en wijle aardig lukt is de muziek gewoon niet echt spannend, of aansprekend genoeg.”
6/10

Disminded komen uit het Duitse stad Wesel, net over de grens bij Arnhem en spelen een mix van death en thrash metal. Sinds 2010 timmert het viertal in wisselende bezetting aan de weg en naast twee demo’s en een 4-track EP bracht de band in 2015 in eigen beheer hun debuut album ‘Out Of The Ashes’ uit, dat door niemand minder dan Dan Swanö in de Unisound studio werd geproduceerd. De band trad daarna regelmatig Noordrijn-Westfalen op, maar wist ook een aantal keer de weg naar Nederland te vinden.

In het jaar dat de band tien jaar bestaat presenteert Disminded nu hun tweede album ‘Beheading The Snake’ dat via het relatief onbekende STF Records wordt uitgebracht. ‘Beheading The Snake’ bevat acht nieuwe nummers en eindigt met drie oude demo nummers uit de begindagen, die Disminded speciaal voor het tienjarige jubileum opnieuw heeft opgenomen, waardoor de hele plaat met 55 minuten net onder het uur klokt. En dat is best een lange zit voor een album dat niet echt los wil komen. De death / thrash metal van Disminded werkt een beetje ongeïnspireerd en gaat bij mij het ene oor in en het andere weer in, zonder dat ik er één moment enthousiast van wordt. De nummers werken op zich allemaal heel solide. Disminded speelt logge death metal met wat thrash metal invloeden en probeert er op Six Feet Under achtige manier de nodige grooves en melodieën in te verwerken en alhoewel dat bij tijd en wijle aardig lukt is de muziek gewoon niet echt spannend, of aansprekend genoeg. Doe mij dan maar de echte Six Feet Under. Zanger Kevin heeft een behoorlijk veelzijdige stem en growlt, krijst en brult als een bezetene en soms vraag ik me af of ik naar een varken zit te luisteren met zijn goed gelukte ‘pigsqueels’, Chris Barnes zou er jaloers op zijn. Bijna dan.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.