Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dio – Evil Or Divine: Live In New York City
BMG
Release datum: 12 februari 2021
“Dit muzikale vakmanschap, gecombineerd met de prima set-list zorgt er dan ook voor dat deze ‘Evil Or Divine: Live In New York City’ weer een garantie voor een enorm prettige luister-ervaring is.”
8.7/10
Sjak Roks I 22 februari 2021

Samen met ‘Holy Diver Live’ is deze ‘Evil Or Divine: Live In New York City’ onderdeel van de nieuwe Dio Live Album Reissue Series, die in het leven is geroepen door Wendy Dio, de weduwe van Ronnie James Dio. Beide releases zijn uitgebracht in een erg fraaie digipack uitvoering met mooi foto-materiaal en ook het muzikaal gebodene voldoet ruimschoots aan de gestelde kwaliteitsnormen. Dit ‘Evil Or Divine’-album werd opgenomen in het kader van de promotie van het ‘Killing The Dragon’ album en de hier geoffreerde live-show dateert van 13 december 2002 en werd gespeeld in de Roseland Ballroom in New York. Ten opzichte van de oorspronkelijk release in 2005 is het totale concert weergegeven op deze dubbelaar en zijn dit keer ook de drum solo van Simon Wright en het van ‘Magica’ stammende ‘Lord Of The Last Day’ toegevoegd. De geluidskwaliteit is onberispelijk te noemen waardoor het wederom genieten is van het geweldige song materiaal wat Dio te bieden heeft.

Daar ‘Killing The Dragon’ net een half jaartje uit was ten tijde van de opnames van deze show zijn er natuurlijk de nodige nummers van deze plaat op dit live-album te vinden in de vorm van het titelnummer, ‘Rock And Roll’ en ‘Push’, maar ook het oudere materiaal en de nodige Rainbow en Black Sabbath klassiekers werden zeker niet vergeten. Zo behoort de combinatie van ‘Egypt (The Chains Are On)’ en de magistrale uitvoering van de Black Sabbath klassieker ‘Children Of The Sea’ tot de absolute hoogtepunten van het optreden, evenals het zeer strak neergezette ‘Stand Up And Shout’, de stuwende uitvoeringen van ‘Holy Diver’ en ‘The Last In Line’ en het door het publiek zeer gewaardeerde ‘Heaven And Hell’.

Met gitarist Doug Aldrich, bassist Jimmy Bain, drummer Simon Wright en keyboard-speler Scott Warren had Dio op deze avond een fantastische live-band om zich heen verzameld en zelf verkeerde hij ook in grootse vorm. Dit muzikale vakmanschap, gecombineerd met de prima set-list zorgt er dan ook voor dat deze ‘Evil Or Divine: Live In New York City’ weer een garantie voor een enorm prettige luister-ervaring is. Zelf heb ik een lichte voorkeur voor ‘Holy Diver Live’, maar ook ‘Evil Or Divine’ is en blijft een fantastische live-plaat.

Tracklist CD1:

 1. Killing The Dragon
 2. Egypt (The Chains Are On)
 3. Children Of The Sea
 4. Push
 5. Drum Solo
 6. Stand Up And Shout
 7. Rock And Roll
 8. Don’t Talk To Strangers
 9. Man On The Silver Mountain
 10. Guitar Solo (Doug Aldrich)
 11. Long Live Rock ‘n’ Roll
 12. Man On The Silver Mountain (Reprise)

Tracklist CD2:

 1. Intro To Lord Of The Last Day
 2. Lord Of The Last Day
 3. Fever Dreams
 4. Holy Diver
 5. Heaven And Hell
 6. The Last In Line
 7. Cheers For An Encore
 8. Rainbow In The Dark
 9. We Rock