Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Destruction – Born To Thrash (Live In Germany)
Nuclear Blast
Release datum: 17 juli 2020
“Als je hoort hoe fris en krachtig Destruction tekeer ging tijdens deze show, kun je je gewoonweg niet voorstellen dat deze band al sinds 1983 bestaat.”
8.2/10
Sjak Roks I 01 juli 2020

Al vanaf hun allereerste release ‘Sentence Of Death’ uit 1984 ben ik een groot liefhebber van het eigenzinnige thrash-geluid van Destruction en dat is in de loop der jaren zeker niet veranderd. Gedurende de lange carrière van de band hebben Schmier (bas, zang) en Mike (gitaar) altijd de kern van de band gevormd en vanaf het uit 2019 stammende ‘Born To Perish’ hebben ze zich versterkt met drummer Randy Black en leadgitarist Damir Eskić. Met name die laatste wist een erg positieve indruk achter te laten op het laatste studio-album en hij weet ook behoorlijk zijn stempel te drukken op deze live-registratie ‘Born To Thrash’ middels zijn zeer energieke gitaarspel. Destruction is live altijd al een prima band geweest en dat is op dit live-album niet anders. De plaat bevat een integrale registratie van hun optreden op het Party San festival op 10 augustus 2019 en laat horen dat de band op die dag prima op dreef was.

Vanaf opener ‘Curse The Gods’ tot en met afsluiter ‘Bestial Invasion’ is het genieten geblazen van de retestrakke thrash van dit Duitse gezelschap, waarbij ik eerlijkheidshalve moet aangeven dat de oude klassiekers mij net even iets meer aanspreken als het nieuwe song materiaal, maar dat is gewoonweg een kwestie van smaak. Als je hoort hoe fris en krachtig Destruction tekeer ging tijdens deze show, kun je je gewoonweg niet voorstellen dat deze band al sinds 1983 bestaat. Het maakt in ieder geval wel duidelijk dat Destruction nog wel een tijdje langer mee kan, want er zijn weinig nieuwe thrashbands die dit (energie)niveau weten te benaderen, laat staan overtreffen. ‘Born To Thrash’ bewijst eens te meer dat de oude garde nog veel te bieden heeft en ik kan dan ook niet wachten om in de (hopelijk nabije) toekomst weer eens een Destruction show bij te gaan wonen!