Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Degenerate – Devastation Ahead
Self Released
Release datum: 15 november 2019
Tekst: Berto – 02 januari 2020
“Gecombineerd met de melodieën en de eveneens melodieuze gitaarsolo’s en afgerond met het strakke drumwerk hebben we een totaalproduct dat zich kan meten met de internationale top.”
8.2/10

Degenerate is een Nederlandse band die bestaat uit muzikanten die al geruime tijd meelopen in de business en dus een berg ervaring hebben. Oprichter Rens H. wilde een moderne thrash metalband hebben die qua techniek en song writing bovengemiddeld is en een en ander heeft geresulteerd in een EP in 2016 en nu dus een volledig album.

Tien strakke thrash metal songs die liggen in het verlengde van bands als Testament en Children Of Bodom. Kracht van de band is duidelijk de grote hoeveelheid strakke, pakkende riffs. Gecombineerd met de melodieën en de eveneens melodieuze gitaarsolo’s en afgerond met het strakke drumwerk hebben we een totaalproduct dat zich kan meten met de internationale top. Ongelooflijk pakkend en volgestopt met een heerlijke groove knallen de songs uit je speakers en er zit geen slecht nummer tussen. ‘The Hunted Herd’ voegt er ook nog eens extra veel melodie aan toe in het gitaarwerk, wat over het hele album heen al om te smullen is trouwens. Het drumwerk van Bas Bloos verdient ook nog even een vermelding, want die hanteert gedurende de gehele exercitie een moordend tempo, maar vergeet niet om ook hier en daar de nodige rust te betrachten en de groove te laten heersen.

Is ‘Devastation Ahead’ dan de nieuwe ‘The Legacy’ of de nieuwe ‘Bonded By Blood’? Nee, daarvoor is er teveel geleend bij bands die wel het wiel hebben uitgevonden. Maar de band moet hebben gedacht dat als we onze favoriete stijl gaan spelen, dan moeten we het wel goed doen, op alle vlakken, zowel technisch als muzikaal en dat hebben de heren zeker voor elkaar gekregen. Met stip aan de top van de Nederlandse thrash metal scene en met een album dat over de grenzen dient te worden gebracht, want ‘Devastation Ahead’ heeft internationale allure.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.