Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dead Head – Kill Division (re-release)
Petrichor
Release datum: 30 oktober 2020
“Nu komt het album voor de derde keer uit. Maar dat is geen reden om deze uitgave te negeren.”
Pim Blankenstein I 15 oktober

Ik heb zelf al twee verschillende versies van het derde full-length album van Dead Head in de kast staan. De beste thrash metalband van Nederland bracht ‘Kill Division’ in 1999 in eerste instantie uit via Cold Blood Industries. Een label dat destijds onder andere door Henri Sattler van God Dethroned was opgezet. In 2008 verscheen via Displeased Records een heruitgave waarop ook een live show opgenomen in 2006 staat. In ons archief kun je over die versie meer lezen.

Nu komt het album voor de derde keer uit. Maar dat is geen reden om deze uitgave te negeren.  Ten eerste komt ‘Kill Division’ nu voor het eerst op vinyl uit. Ten tweede staan er compleet andere bonustracks op die voor de Dead Head fan erg interessant zijn. Het betreft hier acht demoversies van songs die uiteindelijk ook op het album terecht kwamen. En als klap op de vuurpijl een gave cover van Slayer’s ‘Die By The Sword’. Slayer is altijd wel een grote invloed geweest op de sound van Dead Head. Maar ook bands als Kreator of Sadus hebben de band uit Kampen geïnspireerd. Op Kill Division, waarop drummer Hans Spijker zijn terugkeer vierde, hoor je zelfs wat invloeden van Carcass doorsijpelen. Ook de cover van Saxon’s ‘Heavy Metal Thunder’ die al op de oorspronkelijke editie stond, is nog steeds het beluisteren waard. Echt tof hoe dat nummer klinkt op zo’n opgefokte manier.

Kortom, dit is weer een heel mooie toevoeging aan de Dead Head discografie. Hier komen we de tijd wel mee door tot de geplande re-release van ‘Haatland’.