Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Punishing Records

Release datum: 05-04-19

Door: Koen Bakker –  4 mei 2019

“Ik vind het wel een boeiend gegeven dat een betrekkelijk onbekende band die alles in eigen hand houdt (zoals hun eigen platenlabel runnen) het blijkbaar steeds weer lukt om mee te gaan met aansprekende namen.”gen platenlabel runnen) het blijkbaar steeds weer lukt om mee te gaan met aansprekende namen.” 

3.7/5

Als je op tijd was had je onlangs DarkRise nog kunnen zien en horen openen tijdens de tournee die deze Zwitserse heren recentelijk ondernamen met Nordjevel, God Dethroned, Belphegor en Suffocation. Die ‘Europe Under Black Death Metal Fire’ toer landde maar liefst in drie Nederlandse plaatsen: Rotterdam, Alkmaar en Enschede. Of misschien zag je hen door de jaren heen tijdens eerdere tours in het kielzog van onder andere Morgoth, Death To All, Nile en Impaled Nazarene? Niet dat ik jullie zomaar dood wilde gooien met allerhande interessante death metal namen of zo, maar ik vind het wel een boeiend gegeven dat een betrekkelijk onbekende band die alles in eigen hand houdt (zoals hun eigen platenlabel runnen) het blijkbaar steeds weer lukt om mee te gaan met aansprekende namen.

Waarschijnlijk is dat natuurlijk een kwestie van jezelf inkopen op een vette toer, maar daar moet je wel pecunia voor hebben. Natuurlijk is het Zwitserse bankgeheim in nevelen gehuld, maar ik weet geen andere mogelijkheid want CD verkopen, downloads en streams leveren geen ene ruk op natuurlijk. Hiermee impliceer ik overigens niet dat DarkRise een minderwaardige band is of zo, integendeel! Zowel productioneel, muzikaal als vocaal zit ‘Circle Of Failure’ zeer goed in elkaar. Het kwintet mengt old school death metal met modernere invloeden, maar is ook niet beroerd om her en der een lekkere VoiVod riff in de strijd te gooien of een woordje Frans aan de teksten toe te voegen. Hierdoor blijft ‘C.O.F.’ een afwisselend geheel waar heel wat op te ontdekken valt. Van mij mogen ze nog eens dik 20 jaar aan hun carrière vastplakken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.