Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Darkness – Over And Out
Massacre Records
Release datum: 27 november 2020
“Alles bij elkaar is ‘Over And Out’ een erg prettig zoethoudertje voor het nieuwe album, nu maar hopen dat de titel geen dubbele betekenis heeft!”
7.5/10
Jori van de Worp I 16 november 2020

Na 35 jaar is het vuur van de Teutonische thrashband Darkness nog altijd niet uitgebrand. Twee jaar na het uitstekende ‘First Class Violence’ heeft de band alweer een opwarmertje voor een nieuw album voor ons klaar in de vorm van zeven nummers op de EP ‘Over And Out’. Naast nieuw materiaal vinden we hier heel wat geinige verrassingen, namelijk drie Darkness oudjes uit de jaren ’80 en ook nog eens een cover van ‘Slave To The Grind’ van Skid Row.

De wiskundig onderlegden onder jullie hebben inmiddels dus berekend dat dit drie nieuwe nummers betekent. Dat zijn het Kreator ademende ‘Everytime You Curse Me’, het sinistere ‘Dawn Of The Dumb’ en niet te vergeten het met Sodom doorspekte ‘Over And Out’. Bovenal herkenbaar is gewoon de eigen stijl van de band die bekend is van onder andere ‘First Class Violence’. Fans kunnen zich dus verheugen op de release van het volledige album. Dan is er natuurlijk nog de cover, die het toch al smerige geluid van Skid Row nog een extra laagje vuiligheid geeft. Verder is er een live versie van ‘Tinkerbell Must Die’ die de live reputatie van Darkness heel netjes op geluiddrager weet vast te leggen. Echte aandachtstrekker op dit korte plaatje is echter de heropname van ‘Faded Pictures’, volledig akoestisch wat toch wel een kunst is in dit genre. Hier spelen ook oud bandleden mee, wat het een mooi eerbetoon aan de twee overleden oud-zangers van de band maakt. Alles bij elkaar is ‘Over And Out’ een erg prettig zoethoudertje voor het nieuwe album, nu maar hopen dat de titel geen dubbele betekenis heeft!