Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Cult Of Sorrow – Invocation Of The Lucifer
Black Doomba Records
Release datum: 20 september 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 08 september 2019
“Tel daarbij op dat veel riffs op dit album rechtstreeks te herleiden zijn maar het oudere werk van Cathedral en je weet voldoende.”
6.8/10

Cult Of Sorrow is een doom metalband uit Cincinnati, Ohio en ik moet bekennen dat ik niet eerder van ze had gehoord. Dat betekent dat dit tweede album “Invocation Of The Lucifer” mijn eerste kennismaking met deze Amerikanen is. Ik kan ook meteen zeggen dat ik niet stijl achterover sla. Dat heeft vooral te maken met het feit dat dit viertal niet bijster origineel voor de dag komt. Toch kan ik me ook indenken dat verstokte liefhebbers van old-school doom wel van dit album kunnen genieten.

De songs zijn in principe prima geschreven en alles is naar behoren opgenomen. Wat mij tegen de borst stuit, is dat ik eigenlijk alles al eens eerder gehoord heb. De basis ligt duidelijk bij Black Sabbath en er zijn veel overeenkomsten te vinden met de zogenaamde Maryland doom scene. Denk dus aan bands als Iron Man, Earthride of Internal Void. Tel daarbij op dat veel riffs op dit album rechtstreeks te herleiden zijn maar het oudere werk van Cathedral en je weet voldoende. Dat de zang soms doet denken aan wijlen Layne Staley maakt het niet beter. Zoals gezegd klinkt het niet slecht; je vindt echter nul komma nul originaliteit terug.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.