Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Cemetary Echo – Come Share My Shroud
Petrichor
Release datum: 20 augustus 2021
“’De band speelt een speelse combinatie van gothic achtige rock uit de jaren tachtig waarover regelmatig lichte gruntvocalen worden gelegd”
7.8/10
Jori van de Worp  I 6 augustus 2021

Het uit Buffalo, New York afkomstige Cemetary Echo debuteert met de EP “Come Share My Shroud”. Slechts drie nummers krijgen we de kans om kennis te maken met deze Amerikanen, het intro “Beneath the Crypts” voor het gemak even niet meegeteld.

Laat je niet van de wijs brengen door het hoesontwerp van deze EP. De band speelt een speelse combinatie van gothic achtige rock uit de jaren tachtig waarover regelmatig lichte gruntvocalen worden gelegd. Muzikaal is dus nergens sprake van metal, maar op het vocale gebied des te meer. Het levert een combinatie op die best origineel in het gehoor klinkt. Invloeden van bands als The Cure en The Cult, maar ook van New Wave groepen als Killing Joke en Sisters of Mercy laten zich moeiteloos combineren met vocalen uit de school van de Death Metal. Dat laatste is overigens lang niet op alle tracks en ook niet constant van toepassing. Op “Transylvanian Moon” bijvoorbeeld heeft het New Wave geluid duidelijk de overhand.

Qua sfeer heeft Cemetary Echo (Erik, Rob, Jay en Kenny) nog het meest gemeen met een band als Danzig. Een gedurfde aanpak van de band, het mixen van twee uiteenlopende stijlen. Het levert in ieder geval een spannend en verrassend EP’tje op dat zijn weg wel zal vinden naar (vooral) liefhebbers van de New Wave zoals deze dertig jaar geleden werd gemaakt. En hun kinderen, uiteraard.