Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bütcher – 666 Goats Carry My Chariot
Osmose Productions
Release datum: 31 januari 2020
Tekst: Henk Biesterveld – 16 januari 2020
“Pak een speciaal biertje, dim de lichten en steek wat (bij voorkeur zwarte) kaarsen aan en zet deze plaat op. Top avond gegarandeerd.”
9/10

Bütcher speelt metal zoals het in de jaren 80 beleefd werd. Wars van trends, labeltjes of hokjes denken, ramt men er op dit nieuwe album ‘666 Goats Carry My Chariot’ acht nummers plus een intro door in een ruime 35 minuten. Geen overbodige intro’s, ultra lange herhalingen van riffs en nog meer van dat soort fratsen. Gewoon keiharde heavy metal doordrenkt met black, speed, thrash en een gezonde dosis theater. Ik hou er wel van. Spelen kunnen ze ook nog, deze vier heren met illustre namen als R Hellshrieker, KK Ripper, LV Speedhämmer en AH Wrathchylde. Luister maar eens naar de single ’45RPM’ waarin snelheid en melodie hand in hand gaan. Petje af.

In de titelsong wordt je letterlijk alle hoeken van het heavy metal spectrum ingeknald. In dit (iets te) lange nummer komen black, heavy, speed, thrash en hardrock bij elkaar zonder dat het een bende wordt. Knap gedaan. De productie van het album is ook al zonder fratsen. Geen moderne technieken voor deze band. Alle instrumenten komen ondanks dat toch allemaal helder door. Verder zou ik nog heel lang kunnen praten over de intensiteit van de overige nummers met titels als ‘Iron Bitch’, ‘Viking Funeral’ en ‘Brazen Serpent’ maar de beste tip is de volgende. Pak een speciaal biertje, dim de lichten en steek wat (bij voorkeur zwarte) kaarsen aan en zet deze plaat op. Top avond gegarandeerd. Als je echter naar enige vorm van subtiliteit op zoek bent laat Bütcher dan vooral liggen. Voor alle anderen zeg ik, grijp je kans met deze naar eigen zeggen “Wariors forever in service to the ancient Godz Of Steele”.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.