Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Brian May – Another World
EMI, Universal Music Group Intenational
Release datum: 22 april 2022
“Opvallend aan dit album was en is dat het een behoorlijk rock karakter heeft waar Queen in de laatste jaren toch vaker meer de pop kant op ging”
Henk Biesterveld I 29 april 2022

Nadat in 2021 het eerste solo album van Queen gitarist ‘Back To The Light’ een mooie re-release heeft gekregen is op 22 april j.l ook het tweede solo album ‘Another World’ opnieuw verschenen als boxset, op vinyl, cassette en uiteraard digitaal op de verschillende streaming platforms. Als eerste single is het catchy en vrolijke ‘On My Way Up’ verschenen. Voor de re-release zijn de originele mixen van 1998 gebruikt die opnieuw gemastered zijn. Het inmiddels bijzondere aan dit album is dat drummer Cozy Powell die op de meeste nummers te horen is vlak voor de release in 1998 kwam te overlijden. Het wrange toeval wil dat vlak voor de re-release Taylor Hawkins is overleden die op het sci-fi metal nummer ‘Cyborg’ te horen is. Brian was destijds al zeer onder de indruk van deze drummer die zoals altijd behoorlijk aanwezig is op ‘Cyborg’.

Een andere bekende gast op dit album is Jeff Beck die we horen op ‘The Guv’nor’. Volgens Brian is Jeff Beck, the Guv’nor, de standaard waaraan alle andere gitaristen zich zouden moeten meten. Een lekkere blues-rock track is het resultaat. Opvallend aan dit album was en is dat het een behoorlijk rock karakter heeft waar Queen in de laatste jaren toch vaker meer de pop kant op ging. Overigens vind je die invloeden ook wel in de vorm van ‘Why Don’t We Try Again’ maar de gitaren en het sublieme drumwerk van Cozy Powell overheersen op deze plaat. Na de sterke ballad ‘Wilderness’ volgen drie covers die Brian door de jaren heen geïnspireerd hebben. ‘Slow Down’ trapt de trilogie af. Een simpele rocker van Larry Williams die een heavy make-over heeft gekregen.  Met ‘One Rainy Wish’ wordt Jimi Hendrix geëert en ‘All The Way From Memphis’ van Mott The Hoople maakt de cirkel compleet aangezien zij destijds de jonge band Queen als support op tour meenamen.

Op disc two staan vervolgens nog de leuke dingen die je als fan graag wil hebben op een originele release. De disc begint met een monoloog van Brian over het verlies van Cozy Powell. Wat volgt is de Cozy Rock On mix van ‘The Business’ waarin de drums van Cozy dikker in de mix zitten en de song eindigt met een korte solo van de meester drummer. Ook op deze disc weer een aantal covers waaronder ‘Hot Patootie’ van Meat Loaf en ‘F.B.I’ van the Shadows met Francis Rossi en Rick Parfitt van Status Quo als gast. Een mooie re-release van dit prima Brian May album derhalve.