Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hyperia – Silhouettes Of Horror
Eigen beheer
Release datum: 18 maart 2022
“Deze Marlee is een verademing in dit genre want zijn is gezegend met niet één maar twee paar stembanden, althans zo lijkt het”
8/10
Erik Boter I 29 april 2022

Hyperia is een Canadese thrash metal band die met ‘Silhouettes Of Horror’ haar tweede album uitbrengt. De kern van de groep bestaat uit de echtelieden Colin (gitaar) en Marlee Ryley (zang). Deze Marlee is een verademing in dit genre want zijn is gezegend met niet één maar twee paar stembanden, althans zo lijkt het: brullen gaat haar net zo makkelijk af als melodieus en vol kracht zingen. De nummers van dit album komen mede daardoor lekker afwisselend over. Marlee zou het bastaard kind kunnen zijn van Alissa White-Gluz van Arch Enemy en wijlen Midnight van Crimson Glory. Dat moet een aardig beeld geven.

Hoewel het eerste Hyperia album ‘Insanitorium’ (2020) werd uitgebracht via Sliptrick Records, is dit nieuwe album een eigen beheer product geworden. Dat hoor en zie je verder nergens aan af. Het artwork en de productie zijn prima in orde. Het stijltje van de band ligt ergens tussen power metal en thrash metal in. Zeker in de langere instrumentale stukken in nummers als ‘Operation Midnight’ en ‘Prisoner Of The Night’ komen de power metal invloeden in het gitaarwerk naar boven. Dat maakt de composities alleen maar spannender, overigens.

Hyperia wort verder gecompleteerd door tweede gitarist David Kupisz en bassist Scott Degruyter, die ongetwijfeld van Hollandse komaf is en in het titelnummer even mag laten horen dat hij snelle basgitaar riffs onder de knie heeft. Drummer Gord Alexander completeert (tijdelijk) de line-up. De heren en dame laten in de snelle tracks ‘Terror Serum’ en ‘Whitecoat’ horen hun instrumenten te beheersen en in de single/videoclip ‘Experiment 77’ ook een goede song te kunnen schrijven.

Thrash metal liefhebbers en misschien fans van Arch Enemy in het bijzonder, doen er goed aan ‘Silhouettes Of Horror’ aan een luisterbeurt te onderwerpen. Wereldschokkend en vernieuwend is het allemaal niet maar gewoon even een lekker potje thrashen is toch altijd fijn?

L-R - David Kupisz – Rhythm Guitar, Colin Ryley – Lead Guitar, Marlee Ryley – Vocals, Scott Degruyter – Bass