Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Blood Red Throne – Fit To Kill
Mighty Music
Release datum: 13 september 2019
Tekst: Dennis van ‘t Hoofd – 02 september 2019
“Dikke grooves, een strak spelende band en een moddervet geluid maken van ‘Fit To Kill’ een album waarop je je nekspieren heerlijk kunt oefenen.”
8.5/10

Als het om metal gaat denk je bij Noorwegen al snel aan black metal, maar er zijn weldegelijk ook bands in Noorwegen die in andere sub-genres actief zijn, zoals Blood Red Throne, die al twee decennia met enige regelmaat death metal releases uitspugen, en niet geheel zonder succes. Met ‘Fit To Kill’ zijn de Noren rondom voormalig Satyricon gitarist Daniel ‘Død’ Olaisen inmiddels aangekomen bij hun negende studio album en, zoals ze zelf zeggen, hebben ze nu officieel met deze negen nieuwe nummers bij elkaar 84 nummers uitgebracht.

Lukt het Blood Red Throne na zo veel muziek geschreven te hebben nog steeds interessante nummers op te nemen? Ik dacht het wel ja! ‘Fit To Kill’ is een heerlijke logge old school death metal plaat geworden met catchy riffs, duistere melodieën en dikke grooves. Zanger Yngve ‘Bolt’ Christiansen, die sinds drie albums bij Blood Red Throne zit, doet me met zijn grunts regelmatig denken aan een jonge Chris Barnes. Het hele album ademt ook een begin jaren negentig US death metal sfeertje uit en Blood Red Throne is daarmee dan ook zeer geschikt voor fans van Cannibal Corpse, Monstrosity en Malevolent Creation. Dikke grooves, een strak spelende band en een moddervet geluid maken van ‘Fit To Kill’ een album waarop je je nekspieren heerlijk kunt oefenen. Ik raad wel aan van te voren een warming-up te doen!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.