Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Blind Ego – Preaching To The Choir
Gentle Art Of Music
Release datum: 14 februari 2020
Tekst: Leon Vonk – 01 februari 2020
“Eigenlijk kan ik heel weinig negatiefs over dit album melden, hoewel ik wederom moet vaststellen dat er niets is wat Blind Ego bijzonder maakt.”
7.6/10

Twee jaar geleden besprak ik het ‘Liquid Live’ album van Blind Ego, de tweede band van RPWL gitarist Kalle Wallner. Hoewel ik daar niet super negatief over was kreeg het album toch geen hoge score (69/100), vanwege het gebrek aan iets bijzonders in de muziek. Daarom was ik niet super enthousiast toen ik de nieuwste CD van de band op mijn deurmat vond, anderzijds was ik wel benieuwd of er stappen waren gemaakt. ‘Preaching To The Choir’ is het vierde studio album van de Duitse band die, zeker in eigen land, steeds populairder lijkt te worden.

Wellicht dat het aan mij ligt maar ‘Preaching To The Choir’ lijkt meer te rocken dan de eerdere albums van de band, en dat klinkt zeker niet verkeerd. Veel beter dan gedacht, moet ik eerlijk bekennen. Instrumentaal is het strak, het geluid klinkt erg goed, en de composities zijn ongecompliceerd lekker. De prog lijkt ietsjes op de achtergrond te staan en rock meer op de voorgrond. Hierdoor hebben de liedjes een consistent hoog niveau en zitten er geen rotte appels tussen. Ook zanger Scott Balaban weet zicht beter te ontpoppen als lead zanger dan op het ‘Liquid Live’ album, waar hij eigenlijk de partijen van drie vocalisten op zich nam. Hoewel ik Balaban nog steeds geen zanger van wereldniveau vind is dat op dit album helemaal niet storend, in feite doet hij gewoon wat hij moet doen om het lekker te laten klinken.

Eigenlijk kan ik heel weinig negatiefs over dit album melden, hoewel ik wederom moet vaststellen dat er niets is wat Blind Ego bijzonder maakt. Zeker niet ten opzichte van andere bands in het genre. De composities zijn niet onderscheidend, instrumentaal is de band gewoon prima maar niet bijzonder, en ook vocaal gezien is er niets speciaals aan. Toch ben ik aangenaam verrast door dit album en heb ik er zeker niet met tegenzin naar geluisterd. Fans van Blind Ego zullen deze plaat zeker kunnen waarderen!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.