Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Kreator – London Apocalypticon – Live At The Roundhouse
Nuclear Blast
Release datum: 14 februari 2020
Tekst: Dennis van ‘t Hoofd – 01 februari 2020
“Wat hebben The Beatles, The Rolling Stones, Motörhead, Opeth en Kreator met elkaar gemeen?”
8.5/10

Wat hebben The Beatles, The Rolling Stones, Motörhead, Opeth en Kreator met elkaar gemeen? Ze behoren allemaal tot de illustere rij bands die een live album opnamen in The Roundhouse in Londen. Het gebouw dat in 1847 werd gebouwd, deed oorspronkelijk dienst als locomotiefloods, maar werd in 1964 na jaren van leegstand in gebruik genomen als concertgebouw en heeft de laatste 56 jaar de nodige muzikale helden mogen verwelkomen.

Eind 2018 tourden Kreator, Dimmu Borgir, Hatebreed en Bloodbath samen ter ere van ‘The European Apocalypse Tour’ als onderdeel van Kreator’s ‘Gods of Violence’ wereldtournee. Een 15-daagse tour die eind november in Tilburg begon en op 16 december 2018 in Londen eindigde. Na meer dan 150 shows over 5 continenten was dit voor Kreator een perfect moment om weer eens een live album op te nemen. Op 14 februari aanstaande zal ‘London Apocalypticon – Live At The Roundhouse’ worden uitgebracht op CD, 3-CD, Blu-Ray en als LP-boxset. Volgens zanger Mille Petrozza heeft Kreator er alles aan gedaan om met ‘London Apocalypticon – Live At The Roundhouse’ de allerbeste Kreator live release aller tijden uit te brengen. De band heeft er in ieder geval geen half werk van gemaakt en heeft drie concerten professioneel laten opnemen en filmen. Naast een live registratie van het optreden in Londen, vind je op deze release nog een show terug die de band in Chili gaf en op Masters of Rock in Tsjechië. Aangezien het integraal opgenomen shows zijn – in tegenstelling tot eerdere officiële live releases van Kreator die een verzameling van fragmenten van shows waren  – is de geluidskwaliteit en de productie van dit live album door zijn professionele mix en mastering consistent en dik in orde.

Met veertien succesvolle albums op hun naam zal het voor de Rurhpott thrashers niet altijd even makkelijk zijn om een setlist samen te stellen, maar de songkeuze op ‘London Apocalypticon – Live At The Roundhouse’ laat absoluut niets te wensen over. Zeventien ijzersterke tracks, waarvan vijf van het actuele album ‘Gods of Violence’ en de rest hits uit het recente verleden maar ook gouwe ouwe als ‘People of the Lie’, ‘Endless Pain’, ‘Flag of Hate’ en ‘Pleasure To Kill’ ontbreken hier niet. Dat Kreator een fantastische live band is dat wisten we natuurlijk al lang en de band onderstreept met deze release nog maar eens zijn positie als beste Duitse thrash metal export product. ‘London Apocalypticon – Live At The Roundhouse’ is een mooi souvenir voor alle Kreator fans die de band op hun ‘Gods of Violence’ wereldtournee live hebben gezien, en daarnaast ook een prima visitekaartje aan alle Kreator fans die de band nog niet live hebben gezien, maar na deze release de volgende keer zeker niet zullen twijfelen om een kaartje voor het concert te gaan halen. ‘Hordes! Welcome to ‘London Apocalypticon’!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.