Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Black Sand – Brand New Start
Release datum: 02 december 2019
Tekst: Wim Rueter – 06 maart 2020
“Maar als dit dertiende album al zo erbarmelijk is, ben ik maar wat blij dat ik niet de eerste opnames van de band toegestuurd heb gekregen.”
3.5/10

Band onbekend, dus even het begeleidend biografietje doornemen dan maar. Al twaalf albums opgenomen. Gastmuzikanten zijn gitariste Jeniffer Batten (o.a. bekend van Michael Jackson) en drummer Paul Welshman (o.a. Barclay James Harvest). Nou, het Oostenrijkse Black Sand heeft voor zijn dertiende album flink uitgepakt denk ik, dus met de nodige nieuwsgierigheid zet ik de cd op.

Oei, dat valt niet mee. Het openingsnummer ‘Brand New Start’ laat een band horen die erg wankel musiceert en componeert. Die lijn zet de band in alle zeven nummers door. Achter de microfoon staat de Amerikaan M. Nox, die ook nog in een band met de naam Living Dead Stars actief is. Deze trommelvliesgeselaar slaat alles met zijn ronduit valse gekraai. Zonder genade vuurt hij de ene na de andere valse noot op ons af. Omgeven door de krakkemikkige muzikale prestaties, waarbij ook Jennifer Batten in de malaise deelt,  is het mogelijk alleen maar goed dat deze mannen tot elkaar veroordeeld zijn. Een band ontwikkelt zich normaal gesproken naarmate hun carrière vordert, maar als dit dertiende album al zo erbarmelijk is, ben ik maar wat blij dat ik niet de eerste opnames van de band toegestuurd heb gekregen. Ik had dan nooit meer dezelfde geweest ben ik bang. Ergo, als je dan toch eigenwijs wilt zijn en deze cd beluisterd, kies dan voor afsluiter ‘Here I Am’. Dan kun je in ieder geval nog lachen om de tenenkrommende achtergrondzang.

Dit ‘Brand New Start’ kan gerust gezien worden als een valse start. Deze mannen zijn het best af in de Alpen in hun thuisland, hoog en ver weg. Dan hebben wij er geen last meer van. Schluss.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.