Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Aurium – The Second Sun
Art Gates Records
Release datum: 19 juni 2020
“’Ik hoor zo veel goeds maar op de één of andere manier weet het net niet te overtuigen en blijft het hangen in de categorie “gemiddeld”.”
6.5/10
William Pezy I 08 juni 2020

Aurium heeft sinds vorig jaar een nieuwe zangeres en deze luistert naar de naam Dragica Maletica. Op de voorgaande langspeler van Aurium heb je al wat fragmenten van haar kunnen horen. Als je haar zoekt op YouTube zul je veel eigen materiaal, maar ook veel covers vinden van de meest uiteenlopende artiesten. Je zult daar ook al snel tot de conclusie komen dat het een meer dan prima zangeres is.

Nu mag ze zichzelf dus als lead zangeres bewijzen op de derde langspeler van Aurium. De plaat laat zich moeilijk in een hokje plaatsen. Waar gothic mogelijk de beste definitie is zou je het ook zo in de hoek van prog metal stoppen. Lekkere harde drums en strakke riffs maken het muzikaal erg aantrekkelijk. Dat moet een gouden mix zijn zou je dan denken: een veelzijdige zangeres en een degelijke band. Het weet mij helaas niet te overtuigen, en vreemd genoeg zit me dat dwars. Ik hoor zo veel goeds maar op de één of andere manier weet het net niet te overtuigen en blijft het hangen in de categorie “gemiddeld”. Begrijp me niet verkeerd, het is absoluut geen slechte plaat maar ik kom maar niet van het gevoel af dat dit beter kan. Het lijkt erop of de zanglijnen Dragica vooral afgeremd worden voor ze tot volle wasdom kunnen komen. Past ze dan wel bij de band? Ja zeker wel! Zoek op YouTube maar eens de akoestische versie van ‘Endless Dreams’. Dat staat als een huis. Ook een nummer als ‘Garbage Eater’ gaat meer dan lekker, net als de afsluiter ‘The Silent Wake’. Als de band meer van dit gaat produceren voorzie ik een stralende toekomst. Nu blijft het slechts bij de belofte.