Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Asenblut – Die Wilde Jagd
AFM Records
Release datum: 17 april 2020
“Wat is er veranderd sinds voorganger ‘Berserker’? De muziek van de heren alvast niet, want dat is nog steeds goed in het gehoor liggende blackened death metal met teksten over Vikingen en mythologie. Zeer aanstekelijke refreinen, Duitse slagkracht en pittig.”
8/10
Vera Matthijssens I 13 april 2020

Even een opzwepende melodieuze Viking/death metal plaat opzetten om dit zonnige weekend toch goedgeluimd in te zetten? Ah daar hebben we de Duitse Vikingen van Asenblut terug, met de opvolger van het eveneens vermakelijke ‘Berserker’ (2016). Wat is er veranderd sinds die tijd? De muziek van de heren alvast niet, want dat is nog steeds goed in het gehoor liggende blackened death metal met teksten over Vikingen en mythologie. Zeer aanstekelijke refreinen, Duitse slagkracht en pittig. Sinds het vorige album is er met Sash een nieuwe bassist en met Stan een nieuwe gitarist (naast Claus Cleinkrieg) maar de aanvoerder van dit alles is de ruige beer Tetzel als frontman. Kijk maar eens naar de glorieuze videoclips voor ‘Seite An Seite’ en ‘Codex Gigas’. Aan dit album is anderhalf jaar gewerkt – zelfs parallel met de in 2018 uitgebrachte EP ‘Legends’ – en dit met de bekwame hulp van producer Jörg Uken in de Soundlodge studio.

Inmiddels is dit het vierde album van Asenblut en deze opvolger van ‘Berserker’ zet de traditie van strijdlustige, energieke pagan metal verder. Melodieuze death metal – met Amon Amarth als grote voorbeeld – wordt gekruid met allerlei elementen uit black (blastbeats) en klassieke heavy metal (fraaie gitaarsolo’s). Een originaliteitprijs gaan ze er niet mee winnen, maar dat neemt niet weg dat het lekker weg luistert en songs als het stampende ‘Seite An Seite’ en ‘300’ hebben opzwepende refreinen die uitnodigen tot meezingen. En dan luisteren we nog veel liever naar de strakke heftigheid van ‘Wolfshunger’ en de twin gitaren à la Iron Maiden van ‘Weder Gott Noch Köninge’ dan death metal met moderne metalcore invloeden (bij andere bands) voor de kiezen te krijgen. Hoeven we er nog aan toe te voegen dat alle teksten in het Duits zijn? Puike band die zijn fans tussen de hordes van Varg, Amon Amarth en Wolfchant zal vinden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.