Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Artillery – Deadly Relics
Mighty Music
Release datum: 06 december 2019
Tekst: Sjak Roks – 02 december 2019
“Het is leuk om te horen hoe het tot een uitstekende thrash-band geëvolueerde Artillery in de begindagen klonk en alleen daarom al is deze re-release de moeite waard.”

‘Deadly Relics’ is het vierde album van de Deense thrash metal formatie Artillery en de plaat is oorspronkelijk al in 1998 uitgebracht. Echter, ‘Deadly Relics’ was eigenlijk geen regulier studio-album, maar meer een compilatie van de eerste demo’s die de band voor hun debuutplaat ‘Fear Of Tomorrow’ had opgenomen en laat dus een band horen die nog volop in ontwikkeling was en die vooral nog uitermate rauw klonk.

Op ‘Deadly Relics’ vinden we de in de Ole Erlings Sound Studio opgenomen demo’s ‘Shellshock’ en ‘Deads Of Darkness’ terug, beide uit 1984, waarop Carsten Lohman nog op zang te horen is. Naast deze beide demo’s vind je ook twee nummers van de ‘Fear Of Tomorrow’ demo uit 1985 met Flemming Ronsdorg als zanger, die de band hun eerste platencontract met Neat Records bezorgde. Last but not least is de in 1989 verschenen single ‘Khomaniac/Don’t Believe’ toegevoegd en die duidelijk laat horen dat men een behoorlijk goede ontwikkeling had doorgemaakt ten opzichte van hun beginperiode en die er tevens voor zorgde dat men een nieuwe deal met Roadrunner Records kreeg.

Hoewel een en ander geluidstechnisch wat is opgepoetst, klinken de opnames naar moderne maatstaven nog erg gedateerd, maar dat is tegelijkertijd ook de charme van deze release. Het is leuk om te horen hoe het tot een uitstekende thrash-band geëvolueerde Artillery in de begindagen klonk en alleen daarom al is deze re-release de moeite waard. Ik kan me echter best voorstellen dat de moderne metal fans niet op deze oude meuk zitten te wachten, maar als je geïnteresseerd bent in hoe Artillery in zijn begindagen klonk is deze ‘Deadly Relics’ een mooie trip to memory lane.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.