Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Amon Amarth – Heidrun (EP)
Metal Blade Records 
Release datum: 4 augustus 2023
“Ze blijven ons verbazen.”
0/10
Vera Matthijssens I 11 augustus 2023 

Terwijl de opper-Vikingen van Amon Amarth zonet een lange Amerikaanse tournee begonnen zijn, brengen ze niet alleen een nieuwe videoclip uit voor ‘Heidrun’, maar ook een maxi single met dat nummer als centrale track. ‘Heidrun’ is oorspronkelijk te vinden op hun meest recente studioalbum ‘The Great Heathen Army’ (2022)

‘Heidrun’ is een aanstekelijke song waarin men uitnodigt om te feesten. Die sfeer is ook volop aanwezig in de clip. Heidrun is een markante mythologische figuur. Deze geit staat op het dak van Walhalla en voedt zich met het loof van de Lärad boom. De melk die zij geeft is de mead/honingdrank dat strijders in Walhalla elke nacht drinken. Sköl! Metaforisch verhaalt de tekst over de ondernemingstochten die de Vikingen destijds deden, maar in ruimere zin ook over een band op tournee.

Op de speciale 4-track EP vinden we een remix van de single, welke we destijds al als een ‘crowd pleaser’ omschreven, een live versie van datzelfde nummer opgenomen op Graspop dit jaar en een live versie van ‘Put Your Back Into The Oar’ op Hellfest dit jaar. Helemaal hilarisch en grappig – maar weinig oorstrelend eerlijk gezegd – is de ‘goat version’ van ‘Heidrun’ waarin een echte mekkerende geit te horen is en Johan Hegg die al even vreemd zingt. Een bijkomend geintje dat eerder fans van TrollfesT zal bevallen. Ze blijven ons verbazen.