Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Alter Bridge en Mammoth WVH in 013, Tilburg – 3 juni 2023

“Myles is als zanger van uitzonderlijke kwaliteit en Mark Tremonti is met gitaar in zijn hand geboren lijkt het. Maar de 2 andere gasten in de band doen niet onder qua kwaliteit voor hun band maten.”
Alter Bridge en Mammoth WVH in het gezellige Brabantse Tilburg… een gave line up en dan ook maar een half uurtje rijden van huis, dat is voor mij een win-win situatie. En als dan alle verwachtingen worden waargemaakt door deze stuk voor stuk geweldige muzikanten, ben ik weer een zeer tevreden menneke
3 juni 2023 I Tekst: Perry Boleij | fotografie: Perry Boleij

De zoon van Eddie van Halen mag met zijn hele fijne bandje Mammoth WVH het spits af bijten. De naam van de band heeft een hele speciale betekenis voor Wolfgang van Halen, want het was de naam van zijn vaders eerste band. Maar zanger-gitarist Wolfgang heeft duidelijk een ander geluid en dat is in het begin niet helemaal lekker afgestel. De stem van Van Halen komt niet boven het geweld van de 3 gitaren uit en dat is jammer. Gelukkig is dit na een paar nummers een stuk beter. De muzikanten spelen of hun leven er van af hangt en dat vind ik altijd goed om te zien, een beetje moeite doen om het publiek te vermaken. En dat is geen probleem voor deze heren. De zo goed als uitverkochte zaal gaat meteen in beweging en zingt met de nummers mee.

Het 2e album van de band “Mammoth II” zal op 4 augustus uitkomen en van dat album worden 2 nummers gespeeld ‘Like A Pastime’ en ‘Another Celebration At The End Of The World’ en dat belooft veel goeds voor het nieuwe album. De nummers klinken lekker stevig, maar houden toch de Mammoth WVH sound en die is lekker dus niks aan veranderen, zou ik zeggen. De bassist Ronnie Ficarro springt over het podium en laat zelfs iemand van de 1e rij het puntje van zijn bas aanraken. Na ongeveer 45 minuten is de show van het voor programma voorbij. Op naar die andere vette band van vanavond.

Alter Bridge met natuurlijk Myles Kennedy en Mark Tremonti als boegbeelden kan op veel support rekenen over heel de wereld en dat is vanavond in Tilburg niet anders. Myles is als zanger van uitzonderlijke kwaliteit en Mark Tremonti is met gitaar in zijn hand geboren lijkt het. Maar de 2 andere gasten in de band doen niet onder qua kwaliteit voor hun bandmaten. Drummer Thomas Scott ‘Flip’ Phillips gaat flink tekeer op zijn instrument en bassist Brian Marshall laat zich ook regelmatig gelden. In zijn geheel is het een super geoliede machine die zelf na een soort van vakantie bij hun 1e show van deze run weer heerlijk klinken. We weten allemaal dat Myles een geweldige zanger is, maar hij heeft ook nog een andere hobby zegt hij, namelijk het op afstand bedienen van het publiek door ze te laten schreeuwen met 1 handbeweging, of bijvoorbeeld de hele zaal laten hurken en dan op zijn teken omhoog laten komen. Als dat gebeurt heeft hij dan ook een hele dikke smile op zijn gezicht.  Van de 16 nummers die de band speelt, zingt Mark Tremonti er 1 helemaal en 1 samen met Myles. Mark zingt ‘Burn It Down’ gruwelijk goed en de akoestische gitaar op ‘In Loving Memory’ is gewoonweg virtuoos.

Myles is een klasse apart, dat weten we, maar bij de rustige nummers komt dat extra tot zijn recht.

Het geluid is weer super en het publiek zingt en swingt lekker mee.

Met nummers als ‘Broken Wings’, ‘Coeur D’Alene’, ‘Come To Life’ en ‘Stay’ komen er een paar pareltjes voorbij die ze vorig jaar niet gespeelt hebben. Dat is dus maar een kwart van de nummers die anders zijn dan vorig jaar terwijl Myles wel de opmerking maakt dat ze een andere setlist hebben om het voor de die hard fans die vaak naar een show komen ook nog leuk te houden, dan vind ik 4 nummers maar een beetje karig maar ja de show is er weer 1 om in te lijsten.

De setlist van vanavond:

 1. Silver Tongue
 2. Addicted To Pain
 3. Ghost Of Days Gone By
 4. Broken Wings
 5. Sin After Sin
 6. Coeur D’Alene
 7. Burn It Down (Mark Tremonti on vocals)
 8. Cry Of Achilles
 9. Watch Over You (Acoustic)
 10. In Loving Memory (Acoustic)
 11. Blackbird
 12. Come To Life
 13. Stay
 14. Isolation
 15. Metalingus

Toegift:

Rise Today