Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Alerta – Tu Decides El Final
Blood Fire Death
Release datum: 04 oktober 2019
Tekst: Koen Bakker – 17 januari 2020
“Natuurlijk kan de schreeuwerige Spaanse / Baskische (?) taal een drempel zijn voor velen, maar ga er dan maar van uit dat zanger Jabi zich op deze manier het meest senang voelt en de misstanden in de wereld zo het beste kan vervatten in zijn dichterlijkheden.”
7/10

‘Tu Decides El Final’ is een zeven nummers tellende EP van de Spaanse band Alerta die inmiddels best wel een tijdje meeloopt, sinds 1997 welteverstaan. Door de jaren heen werden er enkele borelingen op de nietsvermoedende mensheid losgelaten. Meest recent was daar ‘Seguimos Creyendo’ (2015) en daarvoor waren er onder andere ‘Siempre Mas Fuertes’ (2010) en ‘Devhil’ (2007). Het feit dat deze releases niet tot nauwelijks buiten de eigen landsgrenzen verkrijgbaar waren, alsmede het gebruik van de eigen taal leidden er toe dat wij vrij onbekend zijn met deze bende van ellende.

Dat is overigens zwaar onterecht want met zoveel jaren op de teller en de nodige dosis ervaring is het helemaal niet gek dat dit beukt als de neten. Natuurlijk kan de schreeuwerige Spaanse / Baskische (?) taal een drempel zijn voor velen, maar ga er dan maar van uit dat zanger Jabi zich op deze manier het meest senang voelt en de misstanden in de wereld zo het beste kan vervatten in zijn dichterlijkheden. Luitjes die groepen als Born From Pain, R.D.P. (Ratos De Porao) en Subterranean Kids weten te waarderen zullen Alerta ook wel op waarde weten te schatten. Dit is heerlijke stevig hardcore / metalcore die smeuïg is tot op de bodem!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.