Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Doro – Anthem For The Champion
Rare Diamonds Productions
Release datum: 13 september 2024
“Dat levert op zich wel een leuke plaat op, maar we moeten tevens constateren dat er te weinig nieuws op ‘Anthem For The Champion’ staat om van een echt interessante release te kunnen spreken”
7/10
Sjak Roks I 4 oktober 2024

Eenieder die de carrière van de Duitse metal queen Doro een beetje heeft gevolgd weet dat ze een bijzondere band heeft met bokster Regina Halmich. In het verleden heeft ze met ‘She’s Like Thunder’ al eens een nummer over Regina geschreven, dat ze later onder de titel ‘We’re Like Thunder’ ook als duet hebben uitgevoerd. In 2001 en 2007 heeft Regina een tweetal partijen gebokst tegen en gewonnen van TV-persoonlijkheid Stefan Raab. Op 14 september van dit jaar is de derde partij tussen deze twee kemphanen afgewerkt en Doro heeft ter gelegenheid daarvan het nummer ‘Justice For The Queen’ geschreven, dat als walk-in anthem voor die bokspartij gebruikt is. Daaruit is het idee geboren om een “concept”-plaat te gaan maken rondom dit nummer en dat dan aan te vullen met nummers die een link hebben met de vriendschap tussen beide dames of het “fight”-thema.

Dat levert op zich wel een leuke plaat op, maar we moeten tevens constateren dat er te weinig nieuws op ‘Anthem For The Champion’ staat om van een echt interessante release te kunnen spreken. Nummers zoals ‘Time For Justice’, ‘The Queen (dat ook nog in een akoestische versie op de plaat is geplaatst), de Doro-kraker ‘All We Are’ (in een speciale “The Fight”-versie) en ‘Above The Ashes’ zijn het aanhoren meer dan waard, maar zijn bij de Doro-liefhebbers al bekend. ‘Anthems For The Champion’ zal door zowel Doro als Regina Halmich zeker gekoesterd worden vanwege hun intense vriendschap, maar voor de heavy metal liefhebbers is deze release gewoonweg niet interessant genoeg. Muzikaal natuurlijk dik in orde, maar je moet wel een enorme Doro-fan zijn om dit aan te schaffen tenzij je voor de speciale boxset gaat waarin een paar minibokshandschoenen met het logo van Doro erop te vinden zijn.