Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Special: Inherited – Metal Battle winnaars Nederland 2024

“Het is sowieso al een droom die uitkomt om hier überhaupt eens te komen en het festival mee te maken. Laat staan om hier zelf te spelen, echt supervet!”

 

Koud bij elkaar als band schreven ze zich in voor een avondje metal bands in De Pit in Terneuzen, niet wetende dat dit de voorronde was van de landelijke Metal Battle. Uiteindelijk wonnen ze deze voorronde en schopten het via de regionale rondes naar de finale, en zelfs die wonnen ze. Het slotstuk van deze achtbaan is de hoofdprijs van de Metal Battle: spelen op Wacken Open Air. De Zeeuwse jongens van Inherited tartten in deze zin alle wetmatigheden van de muziekwereld, want om mee te draaien met de grote jongens moet je toch wel behoorlijk ervaring hebben? Blijkbaar is soms een flinke brok talent ook genoeg en ja, dat heeft Inherited wel, zo heb ik tijdens hun show op Wacken gezien en gehoord. Twee dagen na hun deelname sprak ik met Inherited op de Wackense festivalgronden en samen met de heren blikte ik terug, maar ook vooruit.
Jori van de Worp Ι 23 augustus 2024

Kunnen jullie jezelf eerst even voorstellen?
Wij zijn Inherited uit Terneuzen, Zeeuws Vlaanderen: Lucas op bas, Marvin op gitaar, Jaimy op vocals, Midas op gitaar en Neill op drums. Als complete band zijn we net iets minder dan een jaar bij elkaar. Het begon met Lukas, Marvin en Neill, Neill kende Midas voor de tweede gitaarpositie en Midas kende Jaimy weer, zo is alles bij elkaar gekomen. Allemaal een beetje via via dus. Eigenlijk is de naam Inherited er al vanaf het eerste begin, Marvin kwam met deze naam.

En nu stonden jullie dus op de Wacken Metal Battle!
Ja,dit was ons zevende optreden. Dat was wel wat, direct al voor zoveel mensen. De uitslag is inmiddels bekend, we hebben helaas de top 5 niet gehaald en verder dan de top 5 is er niks bekend gemaakt. De band uit Denemarken heeft gewonnen, Thus heten ze. We hebben ze niet gezien op het podium maar via de livestream. Wel een terechte winnaar, een megasterke band! Ze speelden thrash… death… thrash/death…? Nouja, iedereen zegt iets anders. Die genres ook, wij spelen gewoon en we kijken wel wat mensen ervan zeggen.

Jullie waren de jongste deelnemers van dit jaar, en dan ook nog maar jullie zevende optreden als band. Hoe voelt dat om dan zo ineens voor minstens enkele duizenden toeschouwers te staan?
Het is sowieso al een droom die uitkomt om hier überhaupt eens te komen en het festival mee te maken. Laat staan om hier zelf te spelen, echt supervet! De sfeer hier op Wacken is echt anders dan op bijvoorbeeld Graspop, daar blijft het echt bij de muziek. Hier kan je naast de muziek echt nog een ander feestje bouwen met iedereen die hier rondloopt. Er wordt zoveel georganiseerd naast alleen de muziek. Je hebt het Wacken zwembad, die markt hier is mega, er worden barbecues en feestjes op de camping georganiseerd, er is hier altijd wel iets te doen.

En naast al dat vertier en zelf spelen gaan jullie natuurlijk ook zelf de nodige bands bekijken? Wat zijn de favoriete bands per dag?
Poeh euh… Flogging Molly was heel vet op woensdag. Gisteren (donderdag) speelde Cascade Effect, de Metal Battle inzending uit de VS, die waren echt heel goed. Vandaag (vrijdag) speelt Korn, en daar zijn we het allemaal over eens: daar kijken we echt het meest naar uit! Ja en John Coffey, maar die spelen niet meer, staan langs de kant van de weg. Morgen (zaterdag) zijn het Mayhem en vooral Testament waar we naar uitkijken. Volgend jaar zijn we hopelijk terug als bezoekers, of nee liever gewoon weer spelen! Je mag dromen toch? Sowieso main stage volgend jaar, als headliners!

Dan moeten jullie wel voor iets van twee uur repertoire hebben, komen jullie daar al?
Oei ja da’s een goeie haha. We halen nu wel een uur. Dan spelen we gewoon twee keer dezelfde set!

Jullie hebben afgelopen woensdag jullie grootste optreden ooit gespeeld. Ik snap dat jullie er thuis eerst even van gaan bijkomen en even laten bezinken wat er is gebeurd. Maar daarna tikt de klok natuurlijk gewoon verder, dus wat is de volgende stip op de horizon voor jullie als band?
We hopen op meerdere grote festivals in Nederland en Europa te kunnen gaan spelen. We benaderen ze regelmatig en er zijn ook echt wel mogelijkheden bijgekomen, zowel nationaal als internationaal. Roosendaal open air, Baroeg open air en meer. Volgend jaar ook Stonehenge met onder andere Napalm Death, en Dordrecht metalfest en nog meer. De metal battle opent wel deuren.

Stel een willekeurige metalhead leest dit interview en is benieuwd naar jullie band. Waar moet de metalhead kijken en welke nummers moeten als eerst geluisterd worden?
We zijn vooral actief op Instagram, en hebben muziek op Spotify. We hebben nu twee nummers uitgebracht, eentje heel snel en agressief en de andere juist met veel groove, break-downs en ook rustigere stukjes. Dus bekijk onze Spotify, zoek op YouTube naar “Inherited live” want dan kom je ook voldoende tegen. En als je ons dan gaaf vindt, dan moet je gewoon naar onze concerten komen!

Is er nog iets wat jullie kwijt willen?
Ga gewoon lekker naar onze nummers luisteren, dat gaat je hopelijk bevallen! En zo niet dan niet. En als je niet naar onze shows komt ben je gewoon een trage hond hahaha!

Social media