Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Wildheart – No Love
Eigen Beheer
Release datum: 25 mei 2019
Tekst: Sjak Roks – 27 juli 2019
“Wildheart heeft me met dit album in positieve zin weten te verrassen en hopelijk zijn ze in staat om de getoonde progressie door te zetten op hun volgende releases.”
7.3/10

Wildheart is een nog jonge melodieuze hardrock-band uit België, die met deze ‘No Love’ hun tweede full-length album op de markt brengen. In 2016 werd het gelijknamige debuut-album uitgebracht en die werd behoorlijk goed ontvangen in de Benelux. Vergeleken met het debuut is men qua songwriting duidelijk gegroeid en ook zanger Farty heeft de nodige stappen in de juiste richting gezet, waardoor ‘No Love’ een grote stap voorwaarts betekent voor Wildheart. Ondanks deze groei is deze tweede plaat zeker nog niet van het niveau om de concurrentie met de internationale top in het genre aan te gaan, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik niet gedacht had dat men in staat zou zijn een dusdanige progressie te laten zien.

Zoals aangegeven is het song materiaal een stuk sterker en volwassener uitgevallen en dat komt mijns inziens het best tot uiting in nummers zoals ‘A Stranger’s Eye’, het wat sleazy klinkende ‘Valerie’, ‘Nothing But Trouble’ en het aanstekelijke ‘One Ticket To Paradise’, maar het dient gezegd te worden dat de rest hier kwalitatief niet veel achter blijft (buiten wellicht de nogal simpele afsluiter ‘Tonight We Rock’, die overigens wel erg sterk gitaarwerk bevat). De riffs van beide gitaristen Juice en Foxx zijn lekker stevig, maar blijven ten alle tijden erg melodieus terwijl ook de frisse solos van beide heren perfect binnen de songstructuur passen. Zoals gezegd heeft ook zanger Farty een sterke groei doorgemaakt en qua klankkleur past zijn stem prima bij het song materiaal, maar af en toe heb ik het gevoel dat hij de pure power (nog) mist om echt uit te blinken op het vocale vlak. Dat neemt echter niets weg van het feit dat hij op deze ‘No Love’ gewoon een puike prestatie levert en eigenlijk kan dat van de gehele band gezegd worden. Het materiaal is nog niet op het niveau dat het meteen blijft hangen en je zult een aantal luisterbeurten nodig hebben om de nummers echt te leren waarderen, maar dat loont zeker de moeite.

Het is goed om te zien dat onze Zuiderburen met Wildheart toch wel een talentvolle en interessante band hebben in het vaak ondergesneeuwde melodieuze rock/A.O.R.-segment. Wie weet waar dit in de toekomst allemaal toe kan gaan leiden? Feit is in ieder geval wel dat Wildheart met deze tweede plaat ‘No Love’ een erg professionele indruk weet achter te laten, want men heeft aan alle belangrijke aspecten de nodige aandacht besteed. Buiten het feit dat het song materiaal een stuk sterker is geworden, heeft men het album ook voorzien van een prima geluid (door producer Joren Cautaers) en een fraai artwork. Wildheart heeft me met dit album in positieve zin weten te verrassen en hopelijk zijn ze in staat om de getoonde progressie door te zetten op hun volgende releases. ‘No Love’ is in ieder geval een lekker plaatje geworden die bij de melodieuze rock liefhebbers zeker in de smaak zal vallen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.