Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Werewolves – What A Time To Be Alive
Prosthetic Records
Release datum: 29 januari 2021
“Wie denkt dat bands Suffocation, Dying Fetus en Marduk extreem klinken, moet maar eens naar Werewolves luisteren.”
8.5/10
Koen de Waele I 12 januari 2021

Wie denkt dat death metal al enkele jaren geen evolutie meer doorgemaakt heeft, moet maar eens luisteren naar het Australische Werewolves. Hun variant van blackened death metal geeft de DM-scene een serieuze stamp in de kloten.

Het verhaal achter Werewolves is bijna niet te geloven. Het drietal bestaat uit gerenommeerde muzikanten die elk nog eens in een handvol andere bands spelen. Omdat schrijven soms nogal ingewikkeld kan zijn, wilden ze een nieuwe band waar vooral instant moest geschreven worden. Het debuut ‘The Dead Are Screaming’ kwam nog maar uit begin 2020 en nu zijn ze er al met opvolger ‘What a Time to be Alive’. Het gaat direct stevig van start met het haat anthem van 2021 ‘I Don’t Like You’. Nergens wordt maar enigszins gas teruggenomen en de blastbeats spatten je rond de oren. Ondanks de minimale inspanning aan schrijfwerk, hoor je toch nog een dikke laag technisch gespeelde metal. Ook opvallende is het zangwerk van Sam Bean. Hij wisselt steeds af tussen een lage grunt en een hoge grunt. Je zou zelfs denken dat er twee zangers aan het werk zijn.

Wie denkt dat bands Suffocation, Dying Fetus en Marduk extreem klinken, moet maar eens naar Werewolves luisteren. Nergens wordt het gaspedaal ingehouden en toch klinkt het nog goed. Enkel afsluiter ‘They Will Pay With Their Own Blood’ is iets trager. Maar er wordt nog meer haat verspreid als op het voorblad van het lokale IS-dagblad.