Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Warped Cross – Rumbling Chapel
MDD Records 
Release datum: 07 februari 2020
Tekst: Bart Meijer – 29 januari 2020
“Geen verborgen agenda’s of ingewikkelde lagen: Warped Cross zorgt er voor dat elke track aankomt als een mokerslag bij heldere hemel.”
7/10

‘Rumbling Chapel’ is het derde album van onze Duitse vrienden en als je van niet lullen maar gaatjes vullen metal houdt dan ben je hier aan het goede adres. De ene zware track na de andere passeert de revue en het zal de luisteraar moeilijk worden om een gevoel van gelukzaligheid te onderdrukken.

De nummers op deze plaat zijn allen ondergedompeld in klassieke doom riffs, voorzien van een gezonde dosis fuzz. Geen verborgen agenda’s of ingewikkelde lagen, nee, Warped Cross zorgt er voor dat elke track aankomt als een mokerslag bij heldere hemel. Dan weer met een rock ‘n roll vibe, dan weer door thrash elementen te combineren met de klagende gitaarstrofen. De ruige zang van Mike Mehner sluit goed aan bij de krachtige muziek. Het zijn vooral trage liedjes, maar hier en daar wordt het tempo opgevoerd, hetgeen telkens weer een fijne afwisseling is.

Ik zeg fijne afwisseling omdat Warped Cross er wel voor moet waken niet te vervallen in langdradigheid. Het ontbreekt op dit album ietwat aan variatie en veelzijdigheid en daar valt in de toekomst zeker nog winst te behalen. Desalniettemin is ‘Rumbling Chapel’ een goed album dat geïnteresseerden in het genre zal behagen. Ook ideaal geschikt om een statement richting de buren te maken of om je een stuk sneller door de huishoudelijke klusjes te helpen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.