Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Vspolokh – Помре
Purity Through Fire
Release datum: 21 juni 2020
“Tot de akoestische passages en folky invloeden aan toe; de plaat lijkt compleet verstoken van enig muzikaal eigenaarschap, en hoewel dat vaker regel dan uitzondering lijkt te worden in moderne black metal, is het hier wel erg klaarblijkelijk te horen hoe weinig schot er eigenlijk in de zaak lijkt te zitten.”
5/10
Job van Dongen I 19 juni 2020

Uit de diepe underground krochten van Rusland komt net aan het begin van de zomer de tweede full-length van Vspolokh uit. De heren brachten in 2010 al een debuut uit dat volgens mij veel mensen is ontglipt en live videos uit die tijd laten de band ook niet van hun beste kant zien… Nu moet ‘Pomre’ daar verandering in brengen, en hoewel de eerste indrukken best goed zijn, verzuren die al snel weer. 

De muziek doet mij op ‘Pomre’ nog het meest denken aan Shining en het soms onstrakke geblast over standaard, semi-melancholisch geriff wordt zo nu en dan afgewisseld met een meer rechttoe rechtaan aanpak. De vocalen zijn misschien nog het meest “Shining-esque”. Ze klinken naar en gemeend, en vallen goed in de mix. De productie doet ook precies wat het moet doen en alles klinkt helder genoeg. En toch mist er een hoop hart en ziel. Want hoe “diep” deze heren hun eigen muziek misschien voelen, komt dat niet goed over. Vrijwel al wat we hier ten gehore krijgen gebracht is al eerder gedaan en in betere vorm uitgebracht door andere artiesten. Tot de akoestische passages en folky invloeden aan toe; de plaat lijkt compleet verstoken van enig muzikaal eigenaarschap, en hoewel dat vaker regel dan uitzondering lijkt te worden in moderne black metal, is het hier wel erg klaarblijkelijk te horen hoe weinig schot er eigenlijk in de zaak lijkt te zitten.