Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Visions Of Atlantis – Pirates Over Wacken
Napalm Records
Release datum: 31 maart 2023 
“Zeventien jaar na de oprichting kwam deze plaat uit en met zangeres Clémentine ging de carrière van de band weer als een raket omhoog”
8.5/10
William Pezy I 31 maart 2023

Ook ik heb van die bands die al vele jaren met grote interesse volg. Simpelweg omdat ik er om wat voor reden dan ook een zwak voor heb. Visions Of Atlantis is zo’n band. Al sinds 2004 roep ik dat het een band met enorme potentie is, maar door nare tegenslagen niet komt op het punt waar ze zouden mogen zijn. Met de release van de ‘The Deep & The Dark’ in 2018 met voor het eerst Clémentine Delauney op zang jaar wist de band een grote verrassing uit te brengen. Zeventien jaar na de oprichting kwam deze plaat uit en met zangeres Clémentine ging de carrière van de band weer als een raket omhoog. Vele optredens waren het gevolg. Dat maakte dat de band nog beter op elkaar ingespeeld raakte wat te horen is op het album ‘Wanderers’ uit 2019.

Een heerlijk vet geluid, superstrakke én zware riffs en mooie composities waarin de zangpartijen van Clémentine en zanger Michele Guaitoli lekker uitkomen. De combinatie van deze heer en dame is bizar goed. In 2022 brengt de band het album ‘Pirates’ uit, logischerwijs zijn ze hun muziek dan ook pirate-metal aan het noemen. Het is de plaat die bevestigd dat Visions Of Atlantis een uiterst interessante band is. Naast het intensieve touren langs kleinere en grotere zalen komen ze uiterst verdiend op het affiche van Wacken Open Air.

Als je naar Wacken mag en je hebt kans om uit te pakken, dan doe je dat. De band neemt een orkest mee ter ondersteuning en dat levert prachtige nummers op die door de vele duizenden voor het podium met smaak worden geconsumeerd. Zeker voor een liveplaat wordt een geweldige prestatie neergezet. Clémentine en Michele zetten een mooie en overtuigende performance neer. Vocaal zijn ze van ongekend hoog niveau. Het is een feest om naar te kijken. De band heeft daarmee weer laten zien dat ze tot de top behoren en daar stabiel weten te overtuigen. Het is ze meer dan gegund!

Photo Credit: Stefan Heilemann