Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Traveler – Termination Shock
Gates Of Hell Records
Release datum: 24 april 2020
Tekst: Erik Boter – 08 april 2020
“Voor mijn gevoel had er meer in gezeten voor Traveler. Fans van de oude Praying Mantis en de eerste LP van Saxon vallen zich er geen buil aan als ze dit album eens aan een luisterbeurt onderwerpen.”
6/10

Traveler is een traditionele heavy metal band uit Canada. ‘Termination Shock’ is het tweede album dat ze op de mensheid los laten. Op de promotiefoto zie ik dat de vijf bandleden allemaal een mooie nieuwe zonnebril hebben gekocht. De tijd en geld die ze hieraan kwijt waren, hadden ze beter uitgegeven aan een iets betere productie en iets beter songmateriaal.

De productie (Jan Loncick) en het spel klinkt namelijk over de hele linie rommelig, vooral als het om de drums gaat. Zanger J.P. Abboud doet op zich prima zijn werk al is dat soms wat lastig te horen omdat de man onnodig ver achter in de mix staat. ‘Shaded Mirror’ en de titeltrack zijn nummers die best lekker uptempo uit de startblokken schieten. Bij de eerstgenoemde is aan het einde een fade out toegepast terwijl er nog een hele lekkere (twin-)gitaar partij gaande is. Jammer! De titeltrack heeft wel een lekkere ‘ending’. De songs zijn okay maar niet van een heel hoogstaand niveau. Een positieve uitschieter is ‘Diary of a Maiden’. Aan dat nummer is hoorbaar langer en met meer zorg gesleuteld. Zoals het hoort bij een traditionele heavy metal band bevat dit album ook een powerballad. De titel ervan is ‘After the Future’. ‘Deepspace’ knalt er daarna weer lekker in maar is eigenlijk ook weer een ‘net niet’ nummer.

Voor mijn gevoel had er meer in gezeten voor Traveler. Fans van de oude Praying Mantis en de eerste LP van Saxon vallen zich er geen buil aan als ze dit album eens aan een luisterbeurt onderwerpen. Over de landsgrenzen doorbreken zie ik de band met dit album niet doen hoewel daar wel aan gewerkt wordt gezien de recente Europese toer van de band als support van Riot City.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.