Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Trick Or Treat – The Legend Of The XII Saints
Scarlet Records
Release datum: 24 april 2020
Tekst: Jori van de Worp – 08 april 2020
“We kunnen schrijven over de manga ‘Saint Seya’ die weer gebaseerd is op oud Griekse mythologie. We maken dan een twaalftal nummers, elk over een van de “knights of the zodiac.”
8/10

“Nou, dat ‘Re-Animated’ avontuur heeft ook niet echt uitgepakt zoals we gehoopt hadden hé?”

“Nope!”

“Wat als we in het volgende album eens iets minder van de uitgekauwde power metal clichés pakken. We knippen alle Disney covers en de hele justice league meuk eruit en focussen ons wat meer op een enkele verhaallijn en echte legendes en dat soort dingen, zou dat dan het beeld van ons als power metal band met humor compleet verpesten?”

“Nope!”

“Nou, dan heb ik misschien wel een idee. We kunnen schrijven over de manga ‘Saint Seya’ die weer gebaseerd is op oud Griekse mythologie. We maken dan een twaalftal nummers, elk over een van de “knights of the zodiac” wat Nederlandse recensenten wel weer zullen interpreteren als sterretjesridders. Dan krijgen we misschien een wat origineler product dan ‘Re-Animated’. We hebben met Alessandro Conti niet alleen een van de beste metalzangers van deze tijd in de band, maar ook een begenadigd tekenaar die voor ons artwork deze figuren een gezicht kan geven. Afhankelijk van het karakter van het nummer schrijven we dan een vrolijke up-tempo song zoals het eerste karakter ‘Aries: Stardust Revolution’ en bij ‘Leo: Lightning Plasma’, of juist een duister slepend nummer bij ‘Virgo: Tenbu Horin’. Bij ‘Sagittarius: Golden Arrow’ schrijven we dan een van onze beste ballads ooit. Zo maken we een product wat in een soms behoorlijk herkauwende scene als power metal weer een frisse wind brengt! Maar wat denk jij, zullen we dit keer een album doen zonder gastzangers?”

“Nope!”

“Nou dan zal ik eens vragen of dat scheurmonster van Beast In Black, Yannis Moeilijke-achternamus, interesse heeft om zijn indrukwekkende galm op ons album te zetten. Er is maar één nummer en één held waar hij ondubbelzinnig bij past: ‘Gemini: Another Dimension’. Dit wordt echt beter dan ‘Re-Animated’, maar toch gaat het niet zo’n geniaal album gaat worden als onze ‘Rabbits Hill’ tweeluik, die twee albums gaan we denk ik nooit meer overtreffen. Maar misschien kunnen we voor deze plaat een leuke marketing truc uithalen? Als we dan toch een nummer per sterrenbeeld hebben, kunnen we de muziek over een heel jaar releasen als een complete set lyric video’s. Dan brengen we telkens in de tijd van het betreffende sterrenbeeld de clip van het bijbehorende nummer uit op YouTube. Dat zal zeker de nodige aandacht opleveren. Natuurlijk betekent dat wel dat ons hele album al te luisteren is voordat het daadwerkelijk te koop is, maar die vrekken die niet voor onze muziek willen betalen vinden daar toch wel een al dan niet legale weg in. We zullen uiteindelijk toch wel uit de kosten komen door een inmiddels heel aardig legertje trouwe fans. En dan maar hopen dat we lekker kunnen gaan touren mits 2020 ons geen dodelijk virus brengt wat ons mooie Italië onevenredig hard zal treffen. Ik voel het al helemaal goedkomen en ik ga Alessandro vragen of hij even twaalf mangapoppetjes wil gaan tekenen. Jij verder nog ideeën?”

“Nope!”

“Fijn als we het zo met elkaar eens zijn!”

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.