Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Price – A Second Chance To Rise
BRX Records
Release datum: 16 augustus 2019
Tekst: Leon Vonk – 23 augustus 2019
“Toch zou ik zeker adviseren om deze mannen in de gaten te houden want er is heel veel potentie aanwezig!”
7.9/10

The Price is officieel een band maar in alle opzichten is het eigenlijk een solo album van Marco Barusso, die jarenlang ervaring in de muziekwereld heeft opgedaan als producer, arrangeur, sessiemuzikant en geluidstechnicus voor artiesten zoals Lacuna Coil, Him, Thirty Seconds To Mars, en Coldplay. Een paar jaar geleden vond hij het dan ook tijd worden om eigen werk te schrijven en uit te brengen, zo kwam het album ‘A Second Chance To Rise’ tot stand. Vervolgens heeft hij een waslijst aan muzikanten gevraagd om de muziek in te spelen waardoor elk liedje een volledig andere line-up heeft. Wel heeft hij een vaste live band, die ook een bijdrage hebben geleverd op het album. Niet alleen de line-up maakt het album uniek, maar de muziek wordt vergezeld door diverse videoclips die, uiteindelijk, één geheel zullen vormen. We kunnen dus wel spreken van een ambitieus project.

De muziek zelf is niet zo ingewikkeld, deze kan ik het beste omschrijven als moderne hard rock die mij af en toe sterk doet denken aan Alter Bridge. Nu ben ik zeker niet van mening dat alles origineel moet zijn, zolang het maar goed is. Dat laatste is gelukkig het geval. Over het algemeen zijn de liedjes goed geschreven met een sterke melodie. Ook is het niveau van de liedjes op het album opvallend consistent, er zitten dus eigenlijk geen slechte nummers op het album, toch moet ik ook gelijk toegeven dat er ook geen echte toppers bij zitten. Dat ligt in ieder geval niet aan de musici, hoewel op elke track andere muzikanten spelen is dit niet of nauwelijks te horen, alles is op hoog niveau gespeeld. Alleen de zang is opvallend anders maar dat is géén puntje van kritiek, het is op het gehele album namelijk bijzonder sterk en geheel accentloos gezongen. Hierdoor is het niveau van het materiaal erg hoog, maar door een uitstekende mix en master klinkt het album ook nog eens fantastisch.

‘A Second Chance To Rise’ is een sterk album die zeer toegankelijk is. Hoewel ik eigenlijk niets negatiefs kan zeggen over het album, heb ik toch wel twee kleine puntjes van kritiek. Na verloop van tijd word het album een beetje eentonig omdat er weinig variatie in de composities zit, daarnaast ontbreken er échte topliedjes die het album naar een hoger niveau kunnen tillen. Eigenlijk zijn alle songs wel in orde maar er zit geen enkel nummer op het album die me echt wegblaast. Toch zou ik zeker adviseren om deze mannen in de gaten te houden want er is heel veel potentie aanwezig!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.