Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Stray Gods – Storm The Walls
ROAR! Rock Of Angels Records
Release datum: 18 maart 2022
“Wat mij betreft is dit album in ieder geval een stuk beter dan de draak die ‘Senjutsu’ heet maar daar is vast niet iedereen het mee eens”
8.2/10
Henk Biesterveld I 18 maart 2022

Stray Gods is het geesteskind van Bob Katsionis bekend van zijn werk met Firewind, Serious Black, Warrior Path en nog vele andere bands. Volgens Bob is het album als een toevalligheid begonnen toen hij een test nummer aan het componeren was op een bas die hij net had gekocht. Er kwam een Iron Maiden-achtige baslijn tevoorschijn en dat resulteerde zes dagen later in een compleet acht nummers tellend album welke ook door de heren van Maiden zelf uitgebracht had kunnen worden. Collega muzikanten om het album in te spelen waren snel gevonden. Dan Baune van Monument speelde een aantal solo’s en introduceerde zanger Artur Almeida van Attik Demons aan Bob. Met Gus Macricostas op bas en Thanos Pappas op drums was de band compleet en konden de opnames beginnen.

Op ‘Storm The Walls’ zul je dus geen vernieuwende metal tegenkomen maar wel acht prima songs die volledig in het verlengde liggen van wat Iron Maiden al decennia laat horen. Epische uptempo songs met fraaie twin melodieën, flitsende gitaarsolo’s, galopperende baspartijen en een prima zanger die verdacht veel weg heeft van Bruce Dickinson. Het ruim zes minuten durende ‘Silver Moon’ is een prima uptempo metaltrack met die typische Iron Maiden feel en ‘Love In The Dark’ is een geweldig mooie ballad in de lijn van ‘Wasting Love’ met fraai gitaarwerk en subtiel keyboard werk. Ondanks dat Stray Gods dus heel veel op die britse band lijkt wil dat niet zeggen dat deze band geen eigen bestaansrecht zou hebben. Daarvoor is het gebodene simpelweg te goed. Het album is met veel muzikaal vakmanschap in elkaar gezet, het geluid is glashelder en alle instrumenten liggen goed in de mix. Wat mij betreft is dit album in ieder geval een stuk beter dan de draak die ‘Senjutsu’ heet maar daar is vast niet iedereen het mee eens. Luister zelf en oordeel naar wat mij betreft een van de betere releases van 2022 tot nu toe.