Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Starborn – Savage Peace
Iron Shield Records
Release datum: 27 september 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 15 september 2019
“Muzikaal heeft de band de zaken goed voor elkaar en kunnen we spreken van een zeer talentvolle verzameling muzikanten.”
7.8/10

Starborn uit Newcastle (Engeland) brengt met ‘Savage Peace’ hun debuut uit. De in 2012 begonnen band presenteert acht old-school heavy metal nummers die behoorlijk heftig uit de speakers knallen. Uiteraard horen we de nodige jaren 80 invloeden terug maar ook zeker een band als Nevermore heeft zijn sporen nagelaten in de muziek van dit vijftal. Met tweeënvijftig minuten speelduur kun je vaststellen dat het over het algemeen lange nummers zijn die de band heeft opgenomen.

Waar dit vaak resulteert in langdradigheid of eindeloos herhalen van riffs is daar bij Starborn geen sprake van. Beide gitaristen weten te verassen met de nodige fraaie melodieën en beukende riffs. De ritmesectie weet al dit gitaargeweld goed te ondersteunen met zo nu en dan naar thrash neigende ritmes zoals in ‘Unwelcome’ te horen is. Muzikaal heeft de band de zaken goed voor elkaar en kunnen we spreken van een zeer talentvolle verzameling muzikanten. De enige dissonant is zanger Bruce Turnbull die mij (nog) niet kan overtuigen. Zijn stem schiet daarvoor te veel alle kanten op en is vooral in de hogere regionen niet heel goed. Als hij wat meer controle kan krijgen over zijn stembanden beloof ik Starborn een mooie toekomst. Voor nu dus nog even een, dat wel, ruime aanmoedigingsscore. Muzikaal geloof ik het namelijk echt wel.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.