Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Soulcrusher 2021 gaat door!

20-09-2021

Op 1 en 2 oktober wordt in Doornroosje, in Nijmegen, voor de vijfde keer het Soulcrusher Festival georganiseerd. De laatste edities van Soulcrusher kenden een sterke, gevarieerde line up vol innovatieve experimentele heaviness waarmee het festival zijn plekje op de agenda voor 2020 al had veiliggesteld. Alleen toen kwam Corona en ontkwam het Nijmeegse festival niet aan de pijnlijke maar noodzakelijke beslissing om het festival een jaar uit te stellen. Nu is er dus groen licht voor de 2021 editie. 

We hebben er lang op moeten wachten, op 1 oktober mogen we weer eens ouderwets bandjes kijken op een echt festival en nee, we hoeven hiervoor niet eens naar het buitenland. Na maandenlange onzekerheid kwam het verlossende woord dat Soulcrusher in Nijmegen door kan gaan. Twee dagen lang zal Doornroosje bol staan van verzengende extreme metal met een uitgelezen line-up van vooral Nederlandse, Duitse, Belgische en Zwitserse bands. Onder aanvoering van Oranssi Pazuzu en The Ocean zullen meer dan twintig bands de liefhebbers van post-, black en andere metal het stof van bijna twee jaar uit hun oren blazen. Beoogde headliner Enslaved moest helaas door reisrestricties afzeggen en wordt vervangen door de Zwitserse band Bølzer. De laatste gaten in de line-up zijn opgevuld door de Zweedse doommetalaars Firebreather, black metal band Noctambulist uit Tilburg en lokale helden Radeloos///Ziedend.

Arrow Lords of Metal zal ook dit jaar uitgebreid verslag doen van de vijfde editie van dit festival. Twee verslaggevers staan te trappelen van ongeduld om naar Nijmegen af te reizen.

Line-up

Vrijdag 1 oktober
Bølzer – The Ruins of Beverast – Hexis – Autarkh – Krypts – Firebreather – Pothamus – Noctambulist – Radeloos///Ziedend

Zaterdag 2 oktober
Oranssi Pazuzu – The Ocean – Celeste – Wiegedood – Wolvennest – Regarde Les Hommes Tomber – Schammasch – Briqueville – Coilguns – Telepathy – Verwoed – Crown – Psychonaut – Doodswens

Tickets
Klik HIER voor weekendtickets à €75.
Klik HIER voor vrijdag dagtickets à €35.
Klik HIER voor zaterdag dagtickets à €50 – UITVERKOCHT.

Wie het sonische geweld met eigen ogen en oren wil mee maken moet dus niet te lang wachten. Op dit moment zijn er nog slechts enkele tweedaagse passepartouts beschikbaar. Voor meer info en tickets, ga naar http://bit.ly/Soulcrusher2021

Social media