Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Skull Fist – Paid In Full
Atomic Fire Records
Release datum: 22 april 2022
“Het trio doet waar ze goed in zijn zonder veelgelaagde fratsen en al bij al klinkt dit best verfrissend en eerlijk. Puik album dus, zeker om op hoog volume in de auto te draaien!”
8.4/10
Vera Matthijssens I 22 april 2022

Van dit vierde Skull Fist schijfje ‘Paid In Full’ worden we vrolijk, ook al laten de heren ons met een lengte van 34 minuten best wel op onze honger zitten. Honger naar meer jaren 80 heavy/speed metal is dat dan, waarbij de titels geen cliché uit de weg gaan, maar het spelplezier er van af spat. Het vorige wapenfeit ‘Way Of The World’ werd nog door NoiseArt uitgebracht, maar vanaf nu hebben de Canadezen een stek gevonden bij het snel groeiende Atomic Fire Records.

Spil van de band is de uitgelaten frontman Zach Slaughter die zingt en gitaar speelt. Zijn intense zang maakt deel uit van de succesformule, want zowel warmhartige cleane zang als ijselijke gillen in de hogere regionen gaan hem goed af. Het geluid en de sfeer van bands als Iron Maiden en Saxon schemert door in de acht eigen songs. Vergelijkingen met jongere bands zijn moeilijker, maar zouden in de buurt van Enforcer en landgenoten Striker komen. Ook een band als Thunderor, maar die hebben toevallig dezelfde drummer JJ Tartagila.

De basis van riffs en een stevige ritmesectie die Skull Fist neerzet in songs als het titelnummer, ‘Long Live The Fist’ en ‘Crush Kill Destroy’ wordt geornamenteerd met heerlijke gitaarsolo’s. Vurig, even later dan weer sensitief. In ‘Blackout’ zorgt een stukje akoestische gitaar voor de aanloop naar meer pure metal. NWOBHM is nooit veraf, zodat dit een solide collectie van stug uitgevoerde songs wordt. Voor het basspel van Casey Guest is er in ‘Long Live The Fist’ en ‘Warrior Of The North’ een prominente rol weggelegd. Het trio doet waar ze goed in zijn zonder veelgelaagde fratsen en al bij al klinkt dit best verfrissend en eerlijk. Puik album dus, zeker om op hoog volume in de auto te draaien!