Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Crisix – Full HD
Listenable Records
Release datum: 15 april 2022
“Als je de vergelijking maakt met de vorige albums is er weinig veranderd. Maar wat Crisix doet, doet het goed en dat is muziek maken waar elke thrashfanaat van geniet”
8.5/10
Koen de Waele I 22 april 2022

Crisix is een band die de laatste vijf jaar enorm veel furore maakte in het thrashwereldje. Hun optredens staan bol van de energie en leden nemen spontaan plaats in de nek van een breedgeschouderde fan om zo vanuit de circlepit verder te spelen. Het woordje mosh vindt je geregeld terug in hun teksten en op hun in 2021 verschenen EP stond de pizza centraal. Ze slaagden er zelfs in om twintig pizzeria’s hun eigen Crisix pizza te verkopen. Met alle ellende in de wereld, is er zeker behoefte aan een gezonde dosis humor. Toch schuwen hun teksten ook het maatschappijkritische niet. Deze Catalanen komen met ‘Full HD’ alweer met hun zesde album. Wie de band al kent, weet wat te verwachten: snedige riffs die aan een hoog tempo voorbijrazen en een zanger die met een venijnige stem te keer gaat en met regelmaat versterking krijg van meerstemmige refreinzang.

‘The Many Licit Paths’ start met een licht episch klinkende intro waarna het feest losbarst. Hier en daar is er een extra laagje lichte flamenco gitaar waardoor het totaalgeluid nog beter overkomt. De kwaliteit blijft consistent maar toch ervaar je nog dat extra beetje plezier als de band nog een tandje sneller gaat spelen zoals op het titelnummer ‘Full HD’ of de ‘Macarena Mosh’. Bekijk vooral eens de hilarische videoclip die bij dat laatste nummer hoort. Zo wordt de ene na de andere moshpit kraker afgevuurd. Op de grotere zomerfestivals, gaat het alvast niet moeilijk zijn om Crisix terug te vinden. Je zoekt gewoon het podium met de grootste stofwolk ervoor want met nummers als  ‘John Was Born for Metal’, ‘W.N.M. United’ en ‘Shõnen Fist’ gaat dat zeker het geval zijn. Als je de vergelijking maakt met de vorige albums is er weinig veranderd. Maar wat Crisix doet, doet het goed en dat is muziek maken waar elke thrashfanaat van geniet.