Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sinner – Santa Muerte
AFM Records
Release datum: 13 september 2019
Tekst: Jori van de Worp – 03 september 2019
“Tja, een album van een van de meest doorgewinterde metalmuzikanten van Duitsland. Kan je dan iets anders verwachten dan uitstekende kwaliteit?”
8.2/10

Als ik een samenvatting zou moeten geven van wat Mat Sinner wel niet allemaal in de metal doet, ben ik al door de redelijke lengte van een review heen voordat ik überhaupt zijn nieuwe album kan bespreken. Niet te missen is hij natuurlijk als bassist van Primal Fear en big boss van Rock Meets Classic. Zijn eigen band Sinner waarin hij zingt en bast houdt hij ook al jaren draaiende en daarmee heeft hij nu het album ‘Santa Muerte’ gefabriceerd. Dit is het eerste album waarop zangeres Giorgia Colleluori te horen is als tweede stem naast Mat zelf, of is het eerste stem? Ik heb het niet op de minuut geklokt, maar op het eerste opzicht heeft ze minstens evenveel zang als Mat en dat is allesbehalve een slechte zaak.

Giorgia laat zich gelijk gelden op het openende ‘Shine On’, waar ze het zangpodium voor zichzelf heeft. Ze heeft een prettige heldere stem die gewoon lekker rockt en de muziek van Sinner uitstekend past. Gelukkig heeft onze grote Duitse vriend ook gasten uitgenodigd voor zijn rockfeestje en de eerste is Lords Of Black zanger Ronnie Romero, die een lekkere groove geeft aan ‘Fiesta Y Copas’. Natuurlijk is Mat het zingen zelf ook nog niet verleerd wat we op onder andere de titelsong wel kunnen horen. We kunnen Mat samen met Giorgia horen op het spetterende ‘Last Exit Hell’, wat een onmiskenbaar hoogtepunt vormt op deze cd. ‘What Went Wrong’ heeft gast nummer twee voor ons in petto, Ricky Warwick van Thin Lizzy en Black Star Riders. Is het nodig om te zeggen dat hier een lekker Ierse twist in zit? ‘Lucky 13’ heeft Iron Maiden achtig gitaarwerk. ‘Death Letter’ is, geloof het of niet, een stuk soulmuziek en verdraaid, daar is Giorgia eigenlijk best op gebouwd! ‘The Balls Of Jack’ is ook eentje die je wil luisteren, deze heeft het meest weg van Primal Fear maar dan met een dame op zang.

Tja, een album van een van de meest doorgewinterde metal muzikanten van Duitsland. Kan je dan iets anders verwachten dan uitstekende kwaliteit? De toevoeging van zangeres Giorgia Colleluori is een schot in de roos en we mogen hopen dat deze samenwerking blijft voortbestaan. Prima plaat weer van Sinner!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.